lauantai 9. joulukuuta 2017

Joulukuu 9: Klassinen seppele

Jouluseppele, eukalyptus

klassinen joulukoriste, eukalyptusseppele, joulu
En ole vuosikausiin käyttänyt silkkinauhoja joulukoristuksissa ollenkaan, mutta tänä vuonna balettihameen rusetti sai innostumaan niistä uudestaan. Aamulla tuli mieleen, että tuohon lampun jalkaanhan voisi tehdä lopuista eukalyptuksen oksista seppeleen. Tuumasta toimeen jo ennen aamupalaa ja niinpäs vaan nyt on tuossakin kohdassa hiukan joulua jo. Seppeleet taas on sellaisia, että en pysty välttelemään yhtenäkään jouluna. Tämän tein nyt floristiliikkeestä ostettuun valmiiseen metallirenkaaseen, mutta tässä ja tässä on muutamia aikaisempien vuosien eukalyptuksen oksista metalliseen ripustimeen tehtyjä viritelmiä. (Blogin sivupalkista joulu-tagillä löytyy muitakin jouluisia askarteluja ja koristeluja.) 

Pikkuhiljaa hyvä tulee! Sen sijaan, että laittaisin kaikki joulukoristeet esille kerralla, tykkään laitella joka viikko jotakin hiukan lisää. Hitaassa koristelu prosessissa on minusta enemmän tunnelmaa kuin yhdessä rysäyksessä. Vähä vähältä sitten tulee valmista. Tänä vuonna kuusi täytyy kuitenkin laittaa hiukan tavallista aiemmin ja taidanpa joutua leipomishommiakin jo suunnittelemaan tulevalle viikolle. Etukäteisvalmistelut on tänä vuonna mietittävä uuteen uskoon. Joudun nimittäin vielä tekemään pikaisen Suomi-reissun vielä jouluviikolla. Joutua on oikea sana siinä mielessä, että kyseessä ei ole loma, mutta muuten kyllä ilolla odotan pääseväni hiukan talvisempaan tunnelmaan ja perhettä on aina ihana päästä moikkaamaan, vaikka nyt ei montaa hetkeä siihen olekaan tarjolla. Ajoitus on nyt vaan kalentereiden yhteissummana hiukan turhan ankeasti koordinoitu. Joskus vaan käy niin, että koulu- ja työaikataulut ja kaikki muu siinä ympärillä ei ihan helposti asetu helpoimpaan mahdolliseen asentoon. Niiden valossa tämä matkasuunnitelma oli nyt niin optimi kuin mahdollista, joten ajattelin, että vaihdan kyllä heti joulumoodiin, kun vaan lentokentälle pääsen, vaikkei itse matka syy juhlava olekaan. 

Lopputuloksena taitaa olla, että tänä vuonna tuo "pikkuhiljaa-ja-vähä vähältä" alkaa pian nopeutua. Mutta tässähän vuodessa on niitä adventtisunnuntaita ihan liian vähän, siitähän tämä kaikki johtuu, hahah! Hyvä, kun voi nyt syyttää kaikesta kiireestä puuttuvaa sunnuntaita. Kerrankin on pätevä jouluinen tekosyy, millä selittyy ihan kaikki! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti