tiistai 12. joulukuuta 2017

Joulukuu 12: Joulukuvan behind-the-scenesTässä muutama behind the scenes -valokuva. Jouluisen perhekuvan ottaminen oli tänä vuonna poikkeuksellisen hankalaa. Ensin oltiin hiukan eri mieltä, mitä ja missä -kysymyksistä. Mies on valokuvausideoihin helposti tyytyväinen, sillä ehdolla, että hommaan ei kulu liikaa aikaa, eikä hänen tarvitse järjestellä mitään hankalaa. Tyttö puolestaan on sen verran hyvin perillä, siitä mikä näyttää hyvältä, että ihan mikä tahansa idea ei kelpaa. Kun kuvausjärjestelyt lopulta saatiin suunniteltua kaikille sopivaksi, niin sattui väliin monta harmaata ja sateista päivää. 

Seuraavaksi kranssiin suunnitellut runsaammat jouluvalot sanoivat sopimuksen irti. Kuvatessa sitten kamera alkoi temppuilla ja lopputuloksena oli kymmeniä hiukan epätarkkoja kuvia. Tämä on niin harvinainen ongelma, että olin hiukan ihmeissäni. Yleisesti ottaen kuvien tarkkuus ei ole kyllä ikinä tuottanut minulle ongelmia. Yhteiskuvissa on tietysti aina muuta säätöä saada kaikkien ilmeet kohdalleen yhtä aikaa, mutta tarkennus tuottaa harvoin harmaita hiuksia. 

Ei siinä sitten auttanut kuin aloittaa alusta uudestaan. Sovittiin, että vedetään toinen kierros samoilla ideoilla, jottei aikaa ainakaan mene älyttömästi enempää. Toinen kuvauspäivä oli jäätävän kylmä, joten piti toimia extra nopeasti sormet kohmeessa. Lopputuloksena oli ehkä kaksi riittävän tarkkaa kuvaa, mitkä ilmeisesti onnistuivat lähinnä vahingossa, koska valokuvaajaveljeni kuva-analyysin mukaan jokin tarkennukseen liittyvä kalibrointi on kamerassa ongelmana. Diagnoosi hiukan helpotti, koska ehdin jo hiukan epätoivoisena ajatella, että joko näköni on huonontunut todella paljon muutamassa viikossa tai uuden tietokoneen kehuttu grafiikka on oikeasti ihan kehno valokuvien käsittelyyn. Onneksi ongelma oli lopulta vain kamerassa. Ilmeisesti korjattavaa laatua sekin, joten ei hätää. 

Se oli sellainen jouluinen perhekuvaus tänä vuonna. Tulostus tuotti lisähankaluutta, mutta ei se mitään. Meinasin luovuttaa parissa kohtaa, mutta sitten ajattelin, että onneksi jouluna kaikki on suurpiirteisiä, haha! Eikä sähläystä onneksi näe joulukorttiin päätyneestä kuvasta, mutta ajattelin, että ehkä teitä hiukan viihdyttää kuulla, mitä kuvan takana tapahtui... Mutta kuten alemmasta kuvasta näkyy, niin oli meillä kaikesta huolimatta silti hauskaa.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti