sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Joulukuu 24: Hyvää joulua!

Niin se joulu lopulta tuli! Jouluaattoa edeltävänä yönä tässä tätä viimeistä joulukalenteripostausta kirjoittelen. Kello löi jo kaksitoista, joten virallisesti ollaankin jo aatossa. Blogista välittyy varmasti useimmiten seesteinen fiilis, mutta tunnustan että tämä joulukuu oli aika haasteellinen. Vielä eilen aamulla ajattelin, että liekö tässä ehtii kaikkea saada valmiiksi, mutta niin se vaan onnistui. Itse asiassa aloitimme joulufiilistelyt jo aatonaattoiltana ihanilla jouluisilla alkupaloilla ystäväperheen kanssa. Tein muutamia pohjoismaisia makuyhdistelmiä pieniin suolaisiin naposteltaviin.

Jos muuten tässä kohtaa joku on vielä hiukopalaideoita vailla, niin kehittelin tällaisen levitteen leivän päälle: Sekoita maustamattomaan tuorejuustoon (joku muu merkki mieluummin kuin Philadelphia) paljon porosalamia pienen pieninä kuutioina. Sekoitussuhteena mulla oli ehkä 1/3 tuorejuustoa ja 2/3 niitä salamikuutioita. Lisää reilusti persiljasilppua ja pala raakaa punasipulia ihan pieneksi paloiteltuna. Sekoita ja anna tekeytyä hetken aikaa. Me tarjoiltiin tätä sellasten pehmeiden vehnäleipien päällä. Ne on niitä neliön muotoisia, mitä löytyy kaikkien kauppojen leipähyllyiltä nykyään. Ne on pinottu pussissa sillai torniksi. (Tällähän viitteellä niitä kannattaakin kaupasta kysyä... :D) Ne on Suomessa varmaan Pagenilta. Niillä on varmaan joku oikea nimikin, mutta en nyt muista mikä. Joka tapauksessa ne on niitä ihan haalean vaalean värisiä ja pehmeitä  koostumukseltaan. Leikkasin sellaisia leipäsiä kuuteen osaan ja laitoin teelusikallisen tuota tahnaa siihen päälle ja hiukan persiljaa vielä koristeeksi. Siinä koossa ne oli sopivasti sellasta sormin syötävää naposteltavaa. Täällä tuota leipää ja porosalamia ostettiin Ikeasta, mutta Suomessa niitä saa varmaan muualtakin. Hyvin tekivät kauppansa, joten kannattaa kokeilla.  

Oli kyllä ihana aatonaattoilta. Vieraiden jälkeen tuotiin lahjat kuusen alle odottamaan huomista ja sujautettiin kinkku paistopussiin odottamaan, että mies herää sen aamuyöllä paistamaan. Kirjoitin lapulle muutaman ohjeen, mutta voi olla, että joudutaan taas tavan mukaan soittamaan mun isälle varmistussoitto jossakin kohtaa. Kinkunpaisto on miesten hommia meidän suvussa, mutta ihan ilman puhelimessa saatuja ohjeita ei olla varmaan kertaakaan selvitty. :) 

Hyvää joulua! Vapahtajaa parempaa lahjaa ei olisi voinut saada. Palataan taas, kun on vuoden ihanin juhla juhlittu ja kunnolla levätty.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti