lauantai 16. joulukuuta 2017

Joulukuu 16: Hyasintin tuoksuaOnpas taas tuoksua talossa! Hyasintit kasvavat ja aukeavat huomattavasti amarylliksiä nopeammmin. Ei juuri tarvitse kastella tai edes odotella, kun ne jo kukkivat. Kaupasta ostetun kukkasipulipurkin laitoin ruukkuun ja sen juurelle painelin hiukan sammalta ja laitoin muutaman samanlaisen koristeen, kuin millä muutama viikko sitten kynttiläkipon ja havukranssinkin koristelin. 

Tässä kolmen hyasintin ruukussa kävi kivasti sillä tavalla, että kaikki näyttävät kasvavan omaa tahtiaan eivätkä Toivottavasti kuki kaikki yhtä aikaa. Rakastan hyasintteja ja pidän niiden tuoksusta, mutta liika on liikaa ja sitten alkaa nielua kirvellä niin kovasti, että on pakko laittaa kukat parvekkeelle. Joka tapauksessa niin pitkään, kun tätä asetelmaa pystyy keittiössä pitämään, se tuo kivasti tunnelmaa ruokapöytään. Mehän syödään kolmestaan melkein aina keittiön pyöreän pöydän ääressä. Ei ruokailuhuoneeseenkaan montaa askelta ole, mutta keittiö on silti kätevämpi. 

Viikolla sain ripustettua sinne joulutähden ikkunaan roikkumaan, joten nyt on jouluvalaistus keittiössäkin. Kiepautin sen johdon verhotankoon. Yllättävän hyvin se näkyy pysyvän paikallaan muutaman amatöörisolmun avulla. Nyt ei sen kummempia kuulumisia, koska tänä lauantaina täytyy ehtiä tehdä extramonta asiaa...   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti