torstai 21. joulukuuta 2017

Joulukuu 21: Perhekuva


Tänä vuonna lähetimme muutaman joulukortin, joihin laitoimme perheportretin kuvaksi. Joulukortit vähenevät vuosi vuodelta, mutta muutama on silti mukava aina lähettää. Myöhässä saattavat tosin saapua tänä vuonna, koska prosessista tuli hiukan odotettua hankalampi. Kerroinkin jo aikaisemmin meidän family photo sessiosta. 

Ensimmäinen otos ei ole ensimmäisen kuvauskierroksen versio, mutta aika lailla sen tapainen mistä joulukortti oli tarkoitus alunperin tehdä. Kamerassa olleen vian vuoksi valokuvan tarkkuus ei lopulta riittänyt tulostettavaksi. Olisi se ehkä riittänyt, jos ei olisi turhan tarkka, mutta minua hermostutti hiukan epätarkka piirto ja muutama kohta, jotka näyttivät tulostettuna sen vuoksi värivirheiltä. 

Toisella kuvauskerralla olimme astetta viisaampia ja otimme varmuuden vuoksi lopuksi vielä muutaman kuvan puhelimilla. Näistä alempi on tytön ottama perheselfie. Se päätyi lopulta kortteihin, vaikka tulostaessa se näyttikin hiukan lämpimämmältä kuin oli tarkoitus. Leikkauksen kanssa oli vielä lisäsäätöä, valmista korttipohjaa kun käytin, mutta tyttö tuli etualalla kivasti valmiin kortin päähenkilöksi. Hyvin se siis lopulta meni, mutta en muista milloin perhekuva olisi ollut näin hankala toteuttaa. 

Ehkä ensi vuonna paremmalla tuurilla, kunhan vaan kamera saadaan taas kuntoon. Tai uusi ostettua. Tästä sähläyksestä tuli nimittäin suuri kiusaus vaihtaa kameraa, vaikka olenkin ollut nykyiseen kameraan ihan tyytyväinen tähän asti. Täytyy miettiä asiaa ja selvittää saako tuota vanhaa kalibroitua niin, että se kestäisi kunnossa vielä muutaman vuoden.    

2 kommenttia:

  1. Kiitos kortista, tänään tuli. Tosi kiva kuva,teillä on kaunis nuori nainen. Mä skippasin tänäkin vuonna korttien lähettämisen, mutta hyvää joulua tätä kautta. T. Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tuli perille ajoissa. Olin ihan varma, että varmaan ehtii vasta uudeksi vuodeksi. Kiitos jouluterkuista! Hyvin tuli perille tätäkin kautta. :)

      Poista