lauantai 2. joulukuuta 2017

Joulukuu 2: Joulukylässä

joulu, joulukoriste, miniatyyri, askartelu

joulu, askartelu, joulukylä, miniatyyri, joulukoriste
Täällä tuntuu nämä joulurakennelmat olevan aika suosittuja. Taloja on myynnissä monessa paikassa. Niistä voi koota mieleisensä pienemmän tai isomman kylän tuomaan joulutunnelmaa. Lisäksi myydään erilaisia maisema-alustoja, puita, katuvaloja ja kaikenlaista muutakin rekvisiittaa. Hienoimpia ovat karusellit, luistelukentät ja hissihärpäkkeet, mitkä saa tietysti liikkumaan.   

Laadussa on kyllä aika paljon variaatiota. Jotkut viritelmät näyttävät todella halvalle ja surkealle. Niissä on huonosti maalatut koristelut ja valotkin mitä sattuu. Toiset taas on todella kauniita pienine, sievine, huolellisesti maalattuine yksityiskohtineen. Ne paremmat versiot voivat maksaa lähemmäs sata euroa talolta, mutta jos on yhtään kunnianhimoinen joulukylän suhteen, niin varmaan kannattaa kasvattaa kokoelmaa pikkuhiljaa ostamalla siihen vain laadukkaita osia. Itse tosin tyydyn ihailemaan näitä miniatyyrikaupunkeja kaupoissa, missä niitä on esillä. Jotkut on kieltämättä todella ihanasti koottuja ja niitä voisi katsella pitkän aikaa yksityiskohtia ihaillen nenä lytyssä lasia vasten. 

Joulukylä saattaisi toimia hauskana perheen perinteenä, jos joka vuosi yhdessä valittaisiin uusi osa kokonaisuuteen lisättäväksi. Voisin kuvitella, että varsinkin pienten lasten kanssa sellaisesta voisi muodostua hauska muisto. Jonkin verran tilaa vievä joulukylä kuitenkin on. Jos ideasta innostuu, niin ehkä ensin kannattaa pohtia, mihin ja miten kylän kokoaa. Parhaimmillaan se on levitettynä vaikka sivupöydälle, mutta olen joskus nähnyt kuvia kirjahyllyynkin rakennetuista kylistä. Osia saa varmaankin monista pienoismalleihin erikoistuneista kaupoista ja tietysti netistä tilaamalla.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti