keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Joulukuu 13: Suklaakaupassa

Belgia on suklaan luvattu maa. Joka paikassa on pienempien valmistajien ja suurempien suklaatehtaiden kauppoja. Belgiassa on muuten yli 2000 'chocolatiers.' Suklaa onkin maan taloudelle tärkeä myynti- ja vientituote. 

Hyvilläkin suklaatehtailla on selviä eroja. Belgialaisilla on hiukan enemmän sääntöjä suklaan raakakaakaon määrään liittyen, joten melkein kaikki suklaat ovat täällä voimakkaamman makuisia kuin monessa muussa maassa. Silti makuerot on ihan selvät eri valmistajien välillä. Monilla onkin omat suosikkinsa ja tietyt merkit, joita he mieluiten ostavat.

Nyt joulun alla herkkukaupat ovat toinen toistaan söpömpiä, kun jouluiset koristelut tuovat herkkujen lisäksi tunnelmaa. Rasiatkin ovat monesti myös kauniita jo itsessään. Estetiikko tykkää...  

Hyvä puoli belgialaisen suklaan suhteen on, että kun suklaa maistuu tarpeeksi suklaiselle, niin sitä riittää pienikin määrä eikä tarvitse syödä koko levyä tai rasiallista kerralla. Huono puoli taas on, että kunnon suklaaseen totuttua ihan kaikki suklaa ei enää mene suklaasta.         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti