keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Joulukuu 18: Suomen Turku

Professorin työhuoneessa ei vielä palaneet valot, kun aamuhämärässä saavuin Turkuun. Käytin tilaisuuden hyväkseni ja kiersin odotellessani vakiolenkkini Aurajoen rantaa ihaillen juuri, kun aurinko oli nousemassa. Kirkon kohdalla oli vielä hämärää, mutta sitten alkoi valo lisääntyä. Näistä samoista kulmista saa kyllä aina ja kaikkina vuodenaikoina kauniita kuvia. Tällä kertaa oli ihanasti hiukan lunta olematta silti liian kylmä. Jonakin talvena meinasin jäätyä pystyyn reissun aikana, kun tulin monesta plusasteesta suoraan miinus kahteenkymmeneen!

Opiskelujen vuoksi piti käväistä ihan pikaisesti vain, mutta ajoitus oli hyvä joulunalusreissulle, kun samalla sain tuotua matkalaukullisen herkkuja kotiin eikä niiden jemmaaminen tuota suuria ongelmia, kun kyseessä on vain muutaman päivän mittainen säilytysaika. Herkkujen säilytys on meillä aina sellainen lievä logistinen ongelma. Sellaista piiloa ei olekaan, mistä niitä ei syötäisi lähestulkoon saman tien. Perhettä oli ihana nähdä, vaikka nyt ei paljon aikaa ollutkaan. Itseasiassa oli vain kaksi matkapäivää ja yksi kokonainen päivä perillä. Mutta se aika mitä oli, tuli kyllä käytettyä tehokkaasti. Harmi vaan, että sisko perheineen asuu liian kaukana ja jää näillä pikareissuilla yleensä tapaamatta.    

Ai niin, melkein unohdin kertoa, että joulurauhan julistusta varten oli tuotu jo hirmuinen määrä kuusia paikalle. Tiedätte siis nyt, että Suomen Turku ei jätä mitään viime tippaan, kun vanhasta perinteestä on kyse. ;)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti