torstai 21. joulukuuta 2017

Joulukuu 20: Tämän vuoden joulukuusi

Tänä vuonna joulukuusi koristeltiin lähestulkoon vain valkoisilla koristeilla. Ripaus kultaa ja muutama karkkikeppi eikä juuri muuta. 

Tästä suunnasta kuusi on mukavan suora, mutta toisesta kohdasta katsottuna se on etukenossa. Tänä vuonna harkitsimme ensimmäistä kertaa ihan vakavissamme, että jos joskus ostaisi kunnollisen tekokuusen, niin säätäminen vähenisi huomattavasti... Viime vuoden kuusesta jäi mieleen tahmea lattia. Mutta aidolla nyt mennään. Ja vielä ruukullisella sellaisella, joten oikaisu ei onnistu mitenkään. Olen melkein aina ostanut ruukullisia kuusia, koska ne kestävät raikkaana yleensä hiukan kauemmin ja kastelun kanssa voi olla rennompi. Tämä yksilö nyt sitten sattui seisomaan ihan tikkusuorana kaupan pihassa, ja olin jo varma, että kerrankin löytyi täydellinen puu. Ilmeisesti kohta missä puu seisoi ei ollut ihan tasainen, koska vinous paljastui vasta kotona... Kaunis puu joka tapauksessa, eli ei kannata antaa pienten vastoinkäymisten viedä joulumieltä. 

Kun kuusi saatiin koristeltua ja kuusen tuoksu levisi ympäri talon, peruin ajatukseni muovikuusesta. Oikea kuusi on aito ja ihana, vaikka hiukan vajavaisenakin. Vähän niinkuin me ihmisetkin. On aina kivempi tavata aito versio, kuin pelkkä viimeisen päälle sliipattu kuori.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti