perjantai 8. joulukuuta 2017

Joulukuu 8: Tunnelmaa ja tunnelman luomista


Sairastin muutama viikko sitten ensimmäisen talviflunssan! Ihmeellinen tauti, kun kuume ei noussut vaikka siltä tuntuikin, yskä ja nuhakin olivat minimaalisia, mutta koko kroppaa särki niin kovasti ja väsytti niin paljon, että ehdin jo miettiä, mikä muu voi flunssan sijaan olla kyseessä. 

Yhtenä sairaslomapäivänä etsin keittiöstä jotakin herkkua teen seuraksi. Löytyikin mitä parhain joulun odotukseen sopiva keksipaketti! Nuo Destrooperin keksit ovat kaikki kauniisiin rasioihin pakattuja, perinteisiä, belgialaisia herkkuja. Mun suosikkeja ovat nuo kanelikeksit suklaakuorrutuksella. Harmi vaan, että kaikki on voihin leivottua! Hyviä keksejä joka tapauksessa tai paremminkin varmaan juuri siitä syystä, haha! Kauniiden rasioiden vuoksi olen niitä usein ostanut tuliaisiksikin.

Silloin flunssaisena aloitin myös oman joulumusakauteni. Stingin 'If on a Winter's Night..." vuodelta 2009 säilyttää asemansa yhtenä tunnelmallisimmista joulumusiikkikokoelmista ikinä. On niitä muitakin, voin vinkkailla jossakin kohtaa, mutta tuossa on niin paljon tunnelmaa, että tuntuu kuin itsekin vaeltaisi nälkäisenä lumisilla nummilla ruokaa kerjäten. En itseasiassa tiedä, miksi tuo ajatus lämmittää mieltä. Pidempään tätä blogia lueskeelleet tietävät antipatioistani melankolisia Varpusen Jouluaamu - ja sitä "tyttö kävelee äidin haudalle" -joululauluja kohtaan. Näköjään surumielisetkin assosiaatiot voivat kuitenkin olla hyvin eri tasoisia ja jotakin melankoliaa kestää paremmin kuin toista. On asioita, jotka koskettavat tunnelmallaan, ja on niitä jotka tuntuvat niin musertavilta, että tunnelmasta ei ole puhettakaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti