sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Sinterklaas

Sinterklaas on sellainen punaiseen "piispan pukuun" pukeutunut joulupukin näköinen pyhimys, joka seilaa joulukuussa laivallaan Espanjasta flaaminkieliseen Belgiaan ja Hollantiin tuomaan lahjoja ja makeaa kilteille lapsille. Tuhmat saavat risua ja pahimmassa tapauksessa Sinterklaasin apulainen Zwarte Piet ottaa lapsen mukaansa tyhjässä lahjasäkissä. Yksi villi luokkakaveri kuulema melkein joutui säkkiin perjantaina. (Se on kuulema sellaista pelottelua, että lapset muistaisivat olla kiltisti.) Sinterklaasin syntymäpäivän lähestyessä lapset laittavat kenkänsä esille ja täyttävät ne porkkanoilla ja sokeripaloilla (herkkua Sinterklaas:n valkoiselle hevoselle). Lisäksi kenkien viereen voi laittaa lasin maitoa Sinterklaasille. Herkut häviävät ja kengät täyttyvät paketeista, suklaasta, kirjainkekseistä ja suklaarahoista.

Meillä ei ollut yhtään porkkanaa eilen jääkaapissa, mutta raaka perunakin kuulema ajaisi saman asian. Onnistui hyvin - perunat katosivat ja hetken kuluttua oli säkillinen paketteja odottamassa ja kengissä oli suklainen Sinterklaas ja kirjainkarkkeja. Outoa oli, että meidän aikuistenkin kenkiin oli ilmestynyt tytön itse valmistamat pienet tarrapaketit. ;-) Illalla tyttö silti kysyi, että onko se ihan varmaa, että Sinterklaasia ei ole oikeasti olemassa. Olemme aina kertoneet, että ihmiset vain pukeutuvat ja esittävät vanhaa tarinaa. Tänä vuonna ei näytä selitys riittämään kumoamaan uskomuksia... Luulen, että se liittyy siihen kesällä kalastelemassa nähtyyn joulupukkiin. Niistä joulupukeistakin muut ovat kuulema pukeutuneita, mutta se yksi oikea on jossakin siellä joukossa. Se, joka vietti kesänsä todennäköisesti isoäidin ja isoisän mökkinaapurissa.
Nukenvaatekaappi onnistui lopulta hyvin. Tyttö oli oikein tyytyväinen ja halusi järjestää kaiken uusiin ripustimiin. Kaappi on kuulema ihan yhtä hyvä kuin kaupasta ostettu. Ja oviverhossa lukee isoilla kirjaimilla "BABY," joten kaikki on hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti