sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Enemmän kuin tarpeeksi

Lunta pyryttää lisää. Eilisellä iltakävelyllä/pulkkamäessä oli -11 astetta. Ilma ei kuitenkaan tuntunut kovin kylmältä, koska oli ihan tyyntä. Tänään tuulee ja pyryttää, mutta on vain -3 astetta pakkasta. Juhlistamme tänään neljättä adventtia ja "pikkujoulua" herkuttelemalla jo hiukan etukäteen ja avaamalla lahjat. Teen maustekakun uuniin, että saadaan hiukan joulun tuoksuakin. Tänään en aio tehdä oikeita jouluherkkuja. Odotamme maltilla jouluaattoa. Eilen ruokakaupassa päädyimme yhteistuumin pippuripihveihin ja perunasuikaleisiin... Ne olkoot juhlaruokaa tänään.

Lumi alkaisi nyt riittää. Toivomuksemme toteutui jo. ;-) Nyt lunta akuutimpi toive on selvitä lentokentälle huomenna. Toivomme myös koneen nousevan ilmaan... Täällä koko maa joutuu kaaoksen valtaan, kun lunta alkaa sataa. Eilen uutisissakin pyydettiin ihmisiä pysymään tänään kotonaan lumisateen takia. Se on totta, ettei täällä talvivarustelut ole kummoisia.

Monilla matkailijoilla on sama ongelma. Joidenkin oppilaiden lennot kotiin joulunviettoon myöhästyivät, muutamalta peruuntuivat, Englantiin johtava tunneli reistailee, junat myöhästelevät tai niitä perutaan, ja teillä on paljon ruuhkaa. Luulen, että jokainen arvostaa perille pääsyä sitä enemmän, kun on ensin jännityksellä odottanut pääseekö edes lähtemään. Meiltä jäi taas kerran matkavakuutus ottamatta. En kyllä usko, että se tällaisia sääolosuhteita olisi edes kattanut. Jonkinlainen force majeure - kuka sille mitään mahtaa? Tänään on vuorossa vain matkalaukkujen pakkaaminen, siihen lumi ei vaikuta mihinkään suuntaan...

1 kommentti:

  1. Mukavata ja herkullista iltaa teille - ja turvallista lentomatkaa! Nauttikaa lomasta & yhdessäolosta, ja toivottavasti bloggaat myös matkanvarrelta;)
    Siu Nina

    VastaaPoista