sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Lahjoja ja kakkua

Oli jännitystä ja odotusta, ihan kuten oikeanakin jouluaattona. Jotkut toiveet täyttyivät, joistakin paketeista tuli yllätyksiä ja jotkut toiveet jäivät odottamaan oikeaa joulua. Pelasimme uutta peliä monta kierrosta ja söimme pappilan piparkakkua.
Minun paketeistani tuli aarteita. Olen vuosikausia toivonut itselleni synopsista, mikä se suomeksi lieneekään, ja nyt sen sain ihan yllätyksenä. En olisi ikinä osannut odottaa lahjaksi, mutta vielä vähemmän olisin sitä ikinä raaskinut itselleni ostaa. Sama ala on kyllä hyödyllinen kirjaostosten suhteen. Muuten ns. ammattikirjallisuuden osto olisikin varmasti hakuammuntaa. Sain myös hienon muistikirjan ja upean kynänkin. Tytöllä on hyvä maku. Sain pari DVD:täkin. Ne mies oli käynyt valitsemassa amazonin ostoskoristani, jota täytin muutama viikko sitten ajatuksena, että tilaisimme ne jossakin vaiheessa. :-)
Vielä resepti ns. Pappilan Piparkakkuun. En tiedä, mistä resepti on alunperin kotoisin. Sain sen monta vuotta sitten äidiltä. Jotkut asiat ovat vain vuodesta toiseen hyviä. Tämä kakku on sellainen. Se pitää sitkeästi pintansa uusia reseptejä vastaan. Maku paranee, jos malttaa odottaa muutaman päivän ennen syömistä. Meiltä sellainen ei kuitenkaan onnistu. Hyvä, jos jaksamme odottaa jäähtymistä!

4 munaa
4 1/2 dl sokeria
5 dl jauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 1/2 tl neilikkaa
2 1/2 tl kanelia
2 1/2 tl inkivääriä
200 g sulatettua margariinia
2-3 dl kermaa/maitoa/kermaviiliä
(oikeassa ohjeessa on kermaviiliä, mutta onnistuu se ilmankin, hätätapauksessa maidolla tai luonnonjugurtillakin)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon. Lisää margariini ja kermaviili (tai muuta). Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa n. tunnin verran.

1 kommentti:

  1. Tässä kokeilemisen arvoinen kakkau:
    http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/raamattukakku

    terveisin Seija

    VastaaPoista