keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Lisää vanhoja ideoita


Sydämet ja sukat ompelin viime jouluna niin viime tingassa, että en ehtinyt niistä kovin pitkään nauttia. Nyt ne tuntuvat lähes uudelle. Odotin kovasti, että saan ne ripustettua. Ruskeat tuolit vaatisivat uuden maalikerroksen. Kylmässä ja kosteassa säässä parveke ei houkuta hiomaan yhtään mitään. Sisätiloissa hiominen taas on mitä on. Viikkokaupalla laskeutuva hienojakoinen pöly ei innosta.

Kävin tänään tytön ja hänen ystävänsä kanssa kolleegaperheen luona katsomassa kissanpentuja. Tytöt jaksoivat kaksi tuntia pitää kissoja sylissään... Uskomatonta kärsivällisyyttä jokaiselta osapuolelta. Itse en muista, että olisin jaksanut ikinä rapsuttaa mitään eläintä viittä minuuttia kauempaa. Reissu oli ensimmäinen omakohtainen kokemukseni TomTomista. Allekirjoitan väitteen, että gps on hyödyllinen väline. En usko, että olisin löytänyt kovin helposti perille ilman sitä.

Nyt ovat viimeiset juustosarvet uunissa. En ole saanut juurikaan leivottua jouluisia herkkuja tänä syksynä. Muutamat tortut ja pari pientä piparitaikinaa on tehty ja syöty saman tien. Anopilta tuli tänään paketillinen itse leivottuja joulukeksejä. Olivat hyviä, mutta silti into iski joulukeksien sijasta juustosarvien leipomiseen. Viime viikolla tosin leivoin suomalaisen opettajakaverin kanssa kolminkertaisen piparitaikinan ja lähes 60 torttua, joten olihan siinä yhdeksi jouluksi... Ei niillä kuitenkaan kotiin joulu tullut, kun koulun keittiöllä urakoimme. Iskeeköhän inspiraatio viikonloppuna? Se on sentään jo kolmas adventti! Ajattelin ainakin tehdä porkkanalaatikkoa ja karjalanpaistia.

Lopuksi: Toivon totisesti, että ne lentokentän laukunkäsittelijät alkavat saada pakaasit ojennukseen. Ottaisin mielelläni lomalle mukaan muutakin kuin yhden vaatekerran ja hammasharjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti