sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Seinälle

Toinen äskettäinen kirpputorilöytö on valettu peurataulu. Ihastuin ja ostin, kun hintakaan ei ollut kuin muutaman euron. Taulussa on jotakin syksyisen jouluista. Ensimmäisenä tulee mieleen metsästysmaja alpeilla. Peura on varmasti ollut vuosikymmeniä kotonaan jossakin vanhassa rakennuksessa, missä on paljon tummaa puuta seinä- ja kattopalkeissa. En tietenkään voi tietää mitään varmaa sen alkuperästä, mutta taulu sen tyylinen, ett.ä sellainen talo sopisi sen alkuperäiseksi ympäristöksi.

Saksassa on vielä paljon perinneruokaravintoloita, joiden sisustus on peuratauluun täysin sopiva. Yleensä sellaisissa paikoissa ruoka on todella hyvää ja annokset suuria. Miehen mummo vei meidät silloin tällöin sunnuntailounaalle sen tyyppisiin ravintoloihin. Ne ovatkin yleensä vanhemman väen suosiossa. Yleensä valitsin listalta Sauerbraten. Se on naudanpaisti, jota marinoidaan ennen kypsyttämistä pari päivää jääkaapissa etikkamausteliemeen upotettuna. Nälkä tulee pelkästä ajatuksestakin.

Peurataulun ripustaminen tulee vaatimaan kunnollista ruuvin kiinnitystä, painoa komeudella nimittäin on kiitettävästi. Kokoa sillä on n. 40x30 cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti