torstai 16. syyskuuta 2010

Virkatut rätit

Nyt on sitten sekin todistettu, että ei ne kesän toivottomat virkkuuharjoitukset ihan hukkaan menneet. Eli ketjusilmukat ja puolipylväät, niistä ja bambulangasta saa pesurättejä, jotka ovat melkeinpä vertaansa vailla. Siis yhdessä asiassa.

Keittiöön ja normaalisiivoukseen virkattu rätti on minusta hiukan liian paksu. Ikkunoita pestessä bamburätti kuitenkin imee itseensä juuri optimaalisen määrän pesuvettä. Ja mikä parasta bamburätti ei nukkaa. Kun ikkunat on pesty, rätin voi heittää pesukoneeseen ja pyörittää sen puhtaaksi seuraavan kirjopyykin mukana. Taas on puhdas ikkunarätti odottamassa seuraavaa pesukertaa.

Pitäisiköhän alkaa kirjoittamaan jotakin aloittelijoiden käsityökirjaa? Ei ainakaan kukaan voisi valittaa, ettei tee käsitöitä siksi, ettei ymmärrä ohjeita, kun tavoitteet eivät olisi paljon rättiä korkeammalla. Katsokaa nyt tätäkin ohjetta. Luulisi rättejä syntyvän.

Aloittelevan virkkaajan ikkunanpesurätti

(50g kerä paksuhkoa bambulankaa, koukku 5)

Virkkaa kolmekymmentä ketjusilmukkaa. Kaksi ketjusilmukkaa lisää käännökseksi. Sitten puolipylväitä kokonainen kerros. Kaksi ketjusilmukkaa käännökseksi. Sitten puolipylväitä kokonainen kerros. Kaksi ketjusilmukkaa käännökseksi. Sitten puolipylväitä kokonainen kerros. Kaksi ketjusilmukkaa käännökseksi. Sitten puolipylväitä... Lopettaa kannattaa kun tuntuu siltä. Päättele lopuksi langan alku- ja loppupäät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti