perjantai 10. syyskuuta 2010

Perjantain kootut ajatuksetNyt on sellainen tyypillinen lukuvuodenaloitustunne, että on liian monta rautaa tulessa ja ajatukset kulkevat hajanaisina sinne tänne. Yrittää muistaa sen, minkä pelkää kiireessä unohtavansa, tarkistaa, järjestää, organisoida, mapittaa, ideoida... Oikeastaan minun luonteelleni sopisi silloin tällöin elää sellaisissa rasioissa, missä jokaisella asialla olisi selvät rajat ja oma kirkas logiikkansa. Sitten, kun asiat pysyisivät niissä omissa rasioissaan, niin voisi aina hoitaa yhden asian kerralla 100% keskittymiskyvyllä, koska ne muut asiat pysyisivät poissa silmistä sen aikaa. Parasta vain treenata kykyä keskittyä hetkeen. Fokustaa, kuten yhdellä ystävälläni oli tapana sanoa. (Tuo rasiateoria kyllä kyllästyttäisi varmasti pidemmän päälle, koska elämässä pitääkin olla hiukan Elämää. Kotoakäsin töitä tehdessä ajatuksia selkeyttää kuvien neutraali värimaailma. Sopivat myös vallitsevaan säätilaan, vaikka ovatkin vain uudella kameralla leikkimiskuvia.)

Tällä viikolla pidettiin lukuvuoden alun palaverit. Meillä on hyvä työtiimi. Muutama uusi työntekijäkin tänä syksynä. Ensi viikolla on oppilaille orientoitumispäivät ja luennot aloitetaan torstaina. Siitä se taas pyörähtää käyntiin. Mukava on tunnelma ja positiivisessa mielessä odottava. Johtaja ilmaisi hienosti vuoden teeman. Kirjoitan siitä lisää vasta myöhemmässä vaiheessa, etten paljasta juonta ennen virallista alkua.

Tyttö lähti tänään kouluun tyllihameessa. Opettaja oli eilen kirjoittanut onnistuneeseen saneluun "Bravo!" Luokka on tänä vuonna huomattavasti viime vuotista pienempi. Opettaja on ensimmäistä kertaa mies. Hänellä on vankka ihailijakunta. Tyttö pyysi, että leipoisin opettajalle joskus korvapuusteja. (Joku kavereista oli jo tuonut opettajalle äitinsä leipomia keksejä). Sovittiin, että jouluksi hän voi itse leipoa jotakin ja viedä sitten itse tekemänsä leivonnaisen. Se olikin mieluisa idea. Pullapoika on siis jo suunnitteilla. ;-) Luulen kyllä, että joku muu saattaisi tehdä paremmin kauppansa, mutta onpahan tässä vielä jouluun aikaa.

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti