maanantai 12. lokakuuta 2009

tEkologista

Kävin viime viikolla yksin ruokakaupassa. Vertailin müslipaketteja ja bongasin kierrätyspaperista tehdyn paketin. Tässä tietysti voi vain ihmetellä, mitä minulle on tapahtumassa. Päädyin ostamaan sen, koska se näytti niin terveelliseltä ja aidolta (vaikka olikin itse Kelloggsia). Se oli sellaista "paistettua krokanttimüsliä," mutta ei niin rasvaista eikä niin makeaa, kuin muut vastaavat vaihtoehdot. Eihän ne krokanttimüslit ikinä ole niin terveellisiä kuin normaalit müslit, mutta siinä oli aito maku ja hurjan paljon pähkinöitä. Pikkusiskoa nyt varmasti kiinnostaa ostinko jo reilun kaupan teetäkin. Katselin niitä kyllä, mutta tunnustan, että valitsin muuta, koska valikoima oli niin surkea.
Pikkusiskoni on meidän perheen luonnonsuojelija. Hän on asiaan sydämestään sitoutunut. Minäkin olen viime aikoina tehnyt hieman parannusta. Kaikki alkoi wc-pesuaineesta. Ostin ecover-merkkiä ihan kokeilumielessä. Kas kummaa, se toimi yhtä tehokkaasti kuin kemiallisemmat kolleegansa! Seuraavaksi tarvittiin tiskiainetta. Innostuneena ostin taas ecoveriä. Sekin pesee yhtä hyvin kuin ylikansalliset tiskiaineet. Olen vallan hämmästynyt tästä ihmeestä, että jokin ekologinen oikeasti toimiikin yhtä hyvin kuin täysin "tuhokemiallinen." Tunnustan rehellisenä ihmisenä kuitenkin myös vähemmän jalon näkökulman. Ecover-tuotteiden suuri plussa on niiden pelkistetty ulkomuoto. Niissä ei mikään hyppää silmille, kun taas muut muovipullot ovat jos minkäkin värisiä.

Luulen, että olen silti enemmän tekologinen kuin ekologinen. Ei näillä muutamilla poikkeuksilla voi kruunua kiillottaa. Yritän kuitenkin pikkuhiljaa muuttua luontoystävällisemmäksi edes jossakin määrin. Sen verran ovat pikkusiskon jutut varmasti jääneet itämään. On se hyvä, että edes hän on niin sitoutunut luontoasiaan, että jaksaa meitä muita muistuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti