torstai 9. joulukuuta 2010

Positiivinen kierreMarraskuun lopussa eräänä päivänä kotiin palatessamme postilaatikossa odotti paketti vanhemmiltani. Minulle paketissa oli kaksi Lexingtonin jouluista keittiöpyyhettä. Siinä on firma, joka myy tuotteensa elämäntapaidealla. Olen ihan otettu Lexingtonin tyylistä. Kaikki mainoskuvatkin henkivät rentoa tunnelmaa, hiukan rosoista, luonnollista kauneutta, elämän selkeyttä, rentoutta... Ehkä on hyvä, ettei pankkitilini saldo yllä pilviin. Se saattaisi tulla sieltä rymisten maan tasalle, jos lähtisin Lexingtonia shoppailemaan.

Laitoin pyyhkeet kaappiin odottamaan paketin myötä kohdalle sattunutta kierrettä. Kierteelle on sellainen selitys, että keittiö ei sopinut pyyhkeisiin ihan sellaisenaan. Jos on hienot pyyhkeet, niille on tietysti oltava asianmukainen ympäristö, jotta niistä voisi nauttia täysillä. Päätin ommella keittiöön elämäni ensimmäiset jouluverhot. Ihan rehellisesti ihan ensimmäiset. Keski-Euroopassa ei ole tapana vaihdella verhoja tai mattoja vuodenaikojen mukaan. Samat käyvät ympäri vuoden. Siksi en ole itsekään ikinä ajatellut tarvitsevani minkäänlaisia jouluisia verhoja. Tuumasta toimeen. Onneksi Ikeassa on halvat kankaat.

Verhot tulivat valmiiksi ja pyyhkeet sopivat niihin täydellisesti. Kierteen toinen vaihe oli vaihtaa avohyllyille valkoiset astiat värikkäiden tilalle. Ne sentään löytyivät ihan omasta takaa. En siis pistänyt astiastoa uusiksi keittiöpyyhkeiden vuoksi, huokaiskaa vain helpotuksesta. Kierteen kolmaskin vaihe oli myös jo valmiiksi ajateltu. Siivouksen jälkeen vaihdoin makuuhuoneen punaiset pikkumatot keittiöön.

Nyt tuntuu keittiö ihan uudelta. Ja niin jouluiselta.

2 kommenttia:

  1. Tosi kaunista! Varmasti kiva uudistaa keittiötä ja ottaa välillä uudet astiat esille - sinä olen niin hyvä sisustamaan ja luomaan kaunista ympärillesi! Se on hieno lahja, myös meille jotka seuraamme sinun blogiasi!
    Oikein hyvää viikonloppua toivotellen
    Nina

    VastaaPoista