keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Karkkikaappi ja muut parhaat palat

Välipäivien iloksi olen katsellut jotakin sisustusblogeja. Ehdottomasti paras idea, mitä löysin on karkkikaappi. Joskus, jos on sopiva paikka sellaiselle, toteutan idean itsekin. Aivan mahtava näky - ei voi muuta sanoa. Tänä jouluna tein muuten Kodin Kuvalehden reseptillä toffeeta. En noudattanut ohjetta ihan kirjaimellisesti, mutta lopputulos oli alkuun hyvä jäähdyttyään, mutta sitten palat pehmenivät ja muuttuivat niin tahmeiksi, että jouduin heittämään ne lopulta roskikseen. Keittämisaika oli kyllä ihan pieleen arvioitu. Tarvitsin 6-8 min. sijaan melkein tunnin, ennen kuin seos alkoi sakeutua. Hiukan epäonnea on aina oltava näköjään mukana. Muut herkut onneksi onnistuivat. Tarpeeksi tuli kuitenkin syötyä, joten ehkä oli hyvä, ettei nyt ollut omaa karkkikaappia.

Haaveilen hopeaisista ruokailuvälineistä. Ehkä ensi jouluksi. Tiedän yhden kirkon kulman, missä on usein hopeakauppias ulkona myymässä käytettyjä hienouksiaan. Minusta käytetyt ovat hopean suhteen parhaita kaikkine kiemuroineen ja pienine virheineen. Makuasia tietysti. Olen pannut merkille, että myyntipöydällä on aina monta valkoista hanskaa ja myyjä vahtii asiakkaita silmä kovana. Kiillotettuihin kun ei parane koskea paljain käsin.

Värivalinnoista vielä sen verran, että jos punavalkoinen vielä ensi vuonnakin innostaa, ompeluideoille ei näy loppua. Joulukuu tuskin riittäisi näihin näperryksiin, mutta voihan sitä valmistelut aloittaa jo kesäloman jälkeen. Tai ehkä ei sentään. Hiukan sitä täytyy talven ensin tulla, että pääsee tunnelmaan.

Nämä olivat ihan parhaat palat minun makuuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti