sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Joulusiivous


Lauantaina teimme joulusiivouksen. Pyyhin pölyt niistäkin paikoista, mistä tavallisesti siivotessa ei tule pyyhittyä. Kaappeja emme kuitenkaan alkaneet järjestellä. Niitä ehtii laittaa kuntoon silloin kun siltä tuntuu. Minulle sellainen tekeminen ei luo joulumieltä ollenkaan.

Pölyjä pyyhkiessä keksin hiukan uutta säilytystilaa. Vanhan kaapin päällä on jo pitkään säilytetty koreja, mutta nyt huomasin, että sehän onkin sopiva talvehtimispaikka kukintansa lopettaneille orkideoille. Valkoruukkuinen tuskin silti viettää kaapin päällä kovin pitkää aikaa. Se kun kasvattaa jo uutta kukkavartta. Olin iloinen keksinnöstäni, koska rehellisesti sanottuna olen vain siihen saakka viherpeukalo, kun kukkiva kasvi kukkii. Jos sitä ei sitten saa pois silmistä, niin se on suuressa vaarassa joutua "kaatopaikatuksi." Kuten tiedätte, orkideat saattavat odotuttaa uutta kukintaa pitkäänkin, joskus jopa lopun ikäänsä, joten ne eivät varmastikaan ole ihan oikeanlaisia kasveja minunlaiselleni kasvattajalle. Nyt ne ovat kuitenkin turvassa. Ylimääräinen taulukin löysi sijoituspaikan. Lehtipino myös, mutta se piiloutuu korien taakse.

Lamppun vaihdoin toiset koristeet, koska punasävyisiä tarvittiin muualla. (Kuusi saatiin myös jo koristeltua. Laitan siitä kuvia myöhemmin.) Nyt lampussa roikkuu kokoelma vuosien aikana kerääntyneitä koristeita neutraaleissa värisävyissä.

4 kommenttia:

 1. Tosiaan,älä jätä orkideoitasi kaukaksi aikaa sinne kaapin päälle. Nehän rakastavat valoa ja sitä(+upotuskasteen kerta viikkoon) saatuaan ne yleensä alkavat työntää kukkavanaa. Minkä värisiä sinun orkideasi ovat?

  VastaaPoista
 2. Moikka!

  Kauniilta näyttää kaikki, kiva nähdä sitten kuusi.
  T: sarita

  P.S Meillä on toi samantyyppinen lamppu keittiössä, niin hauska juttu nimittäin ripustelin kans olkisia mutta valkoiseksi maalattuja lumihiutaleita koristeeksi siihen...pelkkiä valkoisia kans=).

  VastaaPoista
 3. Kuulin sellaisen jutun joulusiivoukseen liittyen, että jos viettää joulun kaapissa niin sitten kannattaa siivota kaapitkin...=)joten ihan oikeassa olet siivouksen suhteen;)

  T: Sarita

  VastaaPoista
 4. Seija, kiitos vinkistä orkideoiden suhteen. Taisin sitten innostua liian nopeasti. ;-)Toinen on valkoinen, toinen pinkki.

  Sarita, hauskasti sattui samantyyppiset koristelut. Joo, kaapissa en ehdottomasti ajatellut viettää joulua. :-)

  VastaaPoista