keskiviikko 1. joulukuuta 2010

JääkylmääIkkunalla on viimevuotiset ideat. Ulkona on hurjan kylmää. Kostea pakkanen on kylmempää kuin kuiva pakkanen. Se on minun teoriani, vaikkei oikeat säätermit olekaan hallinnassa. Eilen oli olohuoneessa ikkunan sisäpuolellakin jäätä. Siitäkin huolimatta, että laitoin uudet tiivisteteipit viikonloppuna. Tuntuu, että paleltaa jo kroonisesti.

Koululla salin lattialämmitys reistailee, vaikka ammattilainen on käynyt katsomassa sitä jo monta kertaa. Päivällä hartaustilaisuus pidettiin +12 asteessa takit päällä. Ruokalassa taas poksahti lämpöpatteri. Se vaihdettiin uuteen. Oli vielä muutakin, mutta ei niistä nyt sen enempää. Joskus sattuu kaikkea samalla kertaa ja puolet väestä joutuu sitten tietysti improvisoimaan työpäivänsä kulun.

Täällä kestopalelluksessa on kuitenkin mukaviakin uutisia. Suomivieraat saapuvat huomenaamulla, jos lakko ei sotke suunnitelmia. Pikkusiskokin on matkalaisten mukana. Tyttö odottaa ihan malttamattomana. (Se on sisko, "jolla on kotona melkein eläintarha" ja jonka vuoksi tyttö ei ajattele tarvitsevansa mitään ylimääräisiä kuvataidetunteja. Täti voi opettaa kaiken tarpeellisen, ja se on muutenkin parempi oppia perheeltä kuin vierailta, kuului selitys, miksei kuvataideakatemian harrastetunnit kiinnostaneet askartelusta muuten innokasta lasta ollenkaan.)

3 kommenttia:

  1. Voi sitä ihanaa ja ajattelukykyistä tyttöä... Tykkään noista päättelyketjuista ja logiikoista :)

    Terkkuja pakkasesta pakkaseen!

    VastaaPoista
  2. Hauskaa yhdessä oloa siskoksille, toivottee äiti

    VastaaPoista