sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Syksyn ekatJuoksulenkillä lauantaiaamuna totesin miehelle, että nyt on kyllä syksyä ilmassa. Sumua ei sentään vielä ollut, mutta ilma tuntui kirpeälle ja kostealle. Siitä se alkaa. Täällä syyskuun aamut vastaavat Suomen elokuuta, joskin päivisin helteitä on edelleenkin. 

Elokuun loppupuolella katselin muutamaan otteeseen Suomen H&M Home-liikkeissä muutamia syksyisiä tyynynpäällisiä. Jätin ne kuitenkin ostamatta, koska ne tuntuivat niin syksyisiltä ja meillä oli vasta kesäloma menossa. Vaikka kesäloma olisi myöhäänkin, niin kuin meillä nyt sattui olemaan, ei syksyn vaatteet tai sisustukset tuntuneet yhtään ajankohtaisilta. 

Hassua, miten ihmisen mieli pysyttäytyy siinä, missä haluaa pysyä. Vaikka loma on viime tingassa, niin tunnelmasta kuitenkin pitää kiinni samalla tapaa kuin oltaisiin keskellä kesää... Arvelin kyllä, että syksy tulee räpsähtämään naamalle, heti kun lentokone laskeutuu. Vastassa oli kuitenkin muutama täydellinen +30 asteen hellepäivä, joten ihan mahdotonta räpsäystä ei tullut, vaikka koulutarvikeostokset olikin tehtävä heti seuraavana päivänä loppuviikkoa varten, eikä siinä muutenkaan enää suuremmin lomailtu ennen koulun alkua. Tuntui kuitenkin hyvälle, että ei oltu kiirehditty syksyä kohti mitenkään syksyvaatteita shoppailemalla tai syksyn sisustusjuttuja pohtien. Loma oli siksi ihan todellista kesälomaa loppuun saakka, koska ilmojen viileydestä huolimatta sisäinen tunnelma säilyi kesäisenä. 

Lauantaina tuli käväistyä H&M Homessa, mikä löytyy (lopulta) täältäkin. Sen kaupan aukeamista ehdinkin odottaa, ja olin jo melkein varma, että tänne niitä ei avata ollenkaan. Harvassa ne ovat edelleen, mutta minulle riittää yksikin osoite, kunhan se on helpon matkan päässä. Ostin sieltä nämä kaksi hiilen sävyistä tyynynpäällistä. Tarkoitus on yhdistää ne keltaiseen antamaan hiukan pippurista vivahdetta olohuoneeseen. Ikean valkoisessa Ektorp-sohvassa on jo varmaan vuoden päivät ollut pellavan väriset päälliset. Ostin ne jossakin kohtaa, kun alkoi tuntua, että valkoisista päällisistä ei enää saa kaikkia tahroja pois. Nyt tuo pellava väri näyttäisi sitovan keltaisen ja hiilenmustan pehmeästi yhteen. Syksy saa nyt tulla!     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti