tiistai 14. joulukuuta 2010

YllätyslahjaksiPikkujoulun perinteisiin kuuluu lahjaleikki. Jokainen tuo n. 5€ arvoisen lahjan paketoituna kuusen alle. Kaikille leikkijöille jaetaan numerolappu. Ykkösen saanut saa aloittaa valitsemalla paketin. Seuraavaksi kakkonen saa joko ottaa ykkösen avatun lahjan tai avata lahjan kuusen alta. Kolmonen voi pyytää ykkösen tai kakkosen lahjaa tai avata uuden, jne. Jokaisella leikkijällä on siis oman vuoron tullessa kohdalle mahdollisuus avata lahja kuusen alta, tai ottaa jotakin jo valmiiksi avattua toiselta leikkijältä. Jos joltakin viedään avattu lahja, vuoro siirtyy lahjansa menettäneelle leikkijälle, joka saa puolestaan joko pyytää jo avattua lahjaa toisilta leikkijöiltä tai hakea kuusen alta uuden paketin avattavaksi. Sen jälkeen leikki jatkuu jälleen numerojärjestyksessä.

Leikissä jokainen lahja voi vaihtaa omistajaa avaamisen jälkeen kaksi kertaa. Sitten se lukittuu viimeiselle omistajalleen, eikä kukaan voi enää pyytää sitä itselleen. Kun kaikki numerot on käytetty, leikin aloittanut ykkönen saa vielä käyttää viimeisen mahdollisuutensa ja vaihtaa oman lahjansa kenen tahansa leikkijän kanssa, lukuunottamatta lukittuja lahjoja. Jos lahjansa menettänyt on tyytyväinen omaan lahjaansa leikki loppuu. Jos ei, hän voi vaihtaa jonkun toisen leikkijän kanssa, jne. Eli leikki jatkuu niin pitkään, kunnes jokainen vaihtamaan joutunut on tyytyväinen.

Ompelin tällä kertaa lahjaksi joulutyynyn. Se vaihtoi omistajaa muutaman kerran ennen kuin se lukittautui. Minulta vietiin kaksi avattua lahjaa, ja lopulta minulle jäi punainen tekokukkakoriste. ;-) Leikki on sitä hauskempi, mitä enemmän leikkijät "taistelevat" lahjoista. Ei sentään ihan tosissaan, mutta pelin vuoksi pitää uskaltaa olla hiukan röyhkeä, jotta lahjat kiertävät tarpeeksi ja vuorot vaihtuvat edes takaisin.

1 kommentti:

  1. Upea tyyny. Onnellinen se, joka saa sillä sisustaa joulusohvansa.
    terveisin, äiti.

    VastaaPoista