perjantai 13. tammikuuta 2012

Uups!

Tässä pikkukylään muutossa on ollut puolituntemattomien ihmisten kanssa muutama hyväntahtoinen, mutta aika hassu juttu. Tytön balettitunnin jälkeen eräs puolituntematon äiti sanoi: "Te raivasittekin sitten jo viime viikonloppuna joulukuusen pois." Ai, mitä? Joo, parvekkeella se on ollut muutaman päivän.

Eilen mies sattui käymään yhdessä paikassa, jossa oli henkilö, joka ei ole ikinä käynyt meillä, ja muutenkin se ihmissuhde on enemmän asia- kuin yksityispainotteinen. Häneltä kysyttiin muitta mutkitta olemmeko sopeutuneet hyvin uuteen kotiin. Mies myönteli ja kyselijä jatkoi: "Kyllähän te enemmän tilaa tarvitsittekin. Sehän on nyt sellainen kahden kerroksen asunto..." Ahaa.

Yhtenä päivänä, kun tulin kotiin ja ohitse sattui kulkemaan vanhempi pariskunta. Pappa pysähtyi meidän ulko-oven eteen katsomaan, kun huomasi minun menevän ovesta sisään... Oli tässä muutama muukin vastaava juttu, kohta ei saa laskettuakaan niitä enää. Aika hassua, tässä maassa on yleensä sellaisenen aika vahva perusajatus, että jokainen pitää huolen omista asioistaan ja jos on utelias, se ei haittaa, jos sen vain osaa peittää. Rehellinen uteliaisuus on minusta kuitenkin peiteltyä kivempaa, joten näille jutuille hymyillen on hyvä siirtyä viikonlopun viettoon.

Nyt se joulukuusi on kaatunut. Täytyy varmaan käydä nostamassa se viikonlopuksi pystyyn, ettei meitä ihan koko kylän voimalla hulttioiksi luulla. ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti