lauantai 21. tammikuuta 2012

Kirjaimet ja numerot

Lauantaiaamuna päätin kokeilla pellavakankaan painantaa. Kirjaimia ja numeroita pellavakankaille painettuina näkyy viime aikoina olevan jokainen sisustuslehti ja -blogi täynnä, joten ajattelin, että sellainen saattaisi onnistua ihan itsekin tekemällä. Sablunoiksi tulostin muutamia suuria kirjaimia ja numerosarjoja paperille ja leikkasin ne irti. Ompelurasiassa oli kauan sitten ostettu purkki mustaa kangasväriä ja keittiön kaapista löytyi puhdas sieni. Sitten vain tuumasta toimeen. Hetken kuluttua väri olikin jo kuiva ja sain sen kiinnitettyä silittämällä. Sitten oli nitojan vuoro. Muutama tunti meni ja nyt on uudet päälliset ruokapöydän tuoleissa.

Nitoja on ihan huippujuttu. Jos on tarkkana, kuuden tuolin päällisiin menee normaalilevyistä kangasta hiukan alle kaksi metriä. Se on hyvä mitta muistettavaksi, koska kangaspäällysteiset tuolit tarvitsevat ajoittain uusintaa, jos ei halua istua tahraisella tuolilla.

Alkuperäinen idea oli hiukan näitä kirjaimia ja numerosarjoja romanttisempi, mutta kerron siitä toisella kertaa, kun keksin ensin jotakin muuta siitä pieleen menneestä viritelmästä. Itse tehden joskus ideat onnistuvat, joskus taas voi vain ihmetellä, mitä älynväläystä sitä yrittikään toteuttaa...

1 kommentti: