perjantai 14. tammikuuta 2011

Kevättä odotellessa ja lautasia rikkoessa
Opiskelijoilla on koeviikko meneillään. Palaveerasin aamulla rehtorin kanssa ja lähdin sitten kotiin lukemaan. Kiersin kotiin kirpparin ja kukkakaupan kautta. Kirpparilla ei ollut oikein mitään sellaista, mitä ilmankin en pärjäisi. Ei sieltä yleensä mitään löydäkään. Kirpparit on sellainen harrastus, että sitä joutuu käymään n. 75% löytämättä mitään, mutta sitten joskus sattuu kuitenkin joku aarre kohdalle ja tulee tunne, että taas kannatti ne turhatkin kierrokset.

Kukkakaupassa kävelin suoraan ulkotilaan ja otin ostoskoriini kolme hyasintin alkua. Tarvitsen nyt hiukan mullan tuoksua ja jotakin, mikä kasvaa ja osoittaa sen, että harmaasta säästä huolimatta kevät on tulossa kahden kuukauden sisällä.

PS. Edellisen postauksen sinivalkoinen lautanen meni rikki. Se siitä keräilystä, taitaa olla parasta pysyä sittenkin vain punakuvioisella linjalla. Kuvaamisen jälkeen laitoin lautasen varovasti tiskialtaaseen odottamaan pieneksi hetkeksi. Pyysin koululaista tyhjentämään tiskikoneen ja hän oli pudottanut vahingossa jotakin altaaseen lautasen päälle. Elämä on riskialtista, ei voi muuta sanoa. Meillä on sellainen sopimus, ettei vahingosta saa suuttua, joten parasta vain pysytellä sellaisissa summissa, mitkä eivät jää liikaa kaivelemaan, jos jotakin sattuu sattumaan.

Hyvää viikonloppua, pitäkää lautasenne ehjinä.

2 kommenttia: