perjantai 14. elokuuta 2009

Kierrätystä / Recycling


Eilen lueskelin kirjastossa Ihana-askartelulehteä. Se oli uusi tuttavuus, en muista aiemmin edes nähneeni sitä lehteä. Löysin ideoita muovipussien uusiokäyttöön. Olen hurjan huono tekemään mitään kenekään toisen malleista. Perusidea vanhojen pussien sulattamisesta kahden leivinpaperin välissä silitysraudan avulla oli kuitenkin loistava. Se kuulosti sen verran oudoltakin, että sitä oli tietysti heti pakko kokeilla.

Kolme vanhaa muovipussia tähän kului. Muovi kutistui jonkin verran sulaessaan. Pussit leikattiin leveiksi suikaleiksi ja silitettiin yhteen pala kerrallaan. Paikkailin muutaman sulatuksesta aiheutuneen reiän pienillä paloilla. Sitten leikkasin palat ja ompelin saumakohtiin siksakkia tai suoraa ommelta paksulla langalla. Se kuulema kuulema auttaa tekemään saumoista kestävämpiä. Seuraavaksi ompelin kassin muotoonsa. Sitten ompelin vuorikankaan samanlaiseksi. Seuraavaksi käänsin yläreunan ja huolittelin suuaukon. Sitten vain olkahihnan ompelu ja kiinnitys paikalleen.

Joskus pitää jo ihan huvinkin vuoksi kokeilla jotakin erikoista. Taidan tehdä itselleni olkalaukun joskus myöhemmin, kun löydän ensin tarpeeksi sopivan värisiä ja kuosisia pusseja. Periaatteessa yhteen sulatetusta muovivuodasta voisi ommella melkein mitä tahansa.

~

This was a little art project I tested today. Old plastic bags were melted into one big sheet and then used as sewing material. The black and white material is cotton. I simply need creative activities once in a while... I can't remember having made any hand bags earlier.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti