sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Valmistujaisjuhlallisuudet - GraduationLoppuviikko kului hujauksessa valmistujaisjuhallisuuksien merkeissä. Tässä muutama tunnelmakuva lauantai-iltapäivästä. Aurinko paistoi ja kaavut kiilsivät. Seremonia meni alusta loppuun juhlavasti kulkueineen, raamatunlukuineen ja huppujen kiinnityksineen. Raamatunluku on seremonian paras kohta. BA-tutkinnolla valmistuva luokka saa valita mieleisensä tekstin, josta heidän valitsemansa valmistuja saarnaa ennen reilu viikko ennen valmistujaisjuhlaa stipendien ja kunniamainintojen jakoseremoniassa. Varsinaisessa juhlassa sitten sama teksti luetaan kaikkien valmistujien äidienkielellä. Se kohta on niin uskomattoman juhlava ja kuvastaa tätä kouluyhteisöä niin konkreettisesti, että se saa minut aina herkistymään. Myöhemmin kaupungin koulutoimenjohtaja tuli myös tervehdyskäynnille, joten nappasin hänestä kuvan johtajan ja hänen vaimonsa kanssa. 

Nyt on lukuvuosi purkissa, vaikka minkäänlaisesta lomasta ei vielä kesäkuun aikana voi puhuakaan.  

----

The end of the week in my calendar contained mainly a variety of celebrations of different kinds. Above are couple of pictures that were taken on Saturday at the actual graduation ceremony. The sun was shining and so were the black robes. The ceremony was stylish as usually with a processional, Bible reading, hoods and tassels. My favorite part is the Bible reading. The graduating class selects a text that is then read in all mother tongues of the graduates during the ceremony. That makes me cry almost every year, because it so beautifully and concretely pictures what this community is all about. Later we received the education deputy of the town for a congratulation visit. I had a chance to photograph the director and his wife with him during the reception at the patio.

Now the semester is finished, but June will still be rather busy. 

2 kommenttia:

  1. Oliko tämä se sama koulutoimenjohtaja, joka viime vuonna esitteli puheessaan raamattukoululla paikallista olutkulttuuria ja -tuotantoa? :)

    Jostain syystä mietin tänään kovasti raamattukoulua ja sen keittiötä (!). Varmaan johtui siitä, että tein lihapullia ja tuli mieleen, kun vuosi sitten tein sun ohjeella lihapullia johonkin r-koulun palaveriin. Kaikkea sitä mietiskeleekin :)

    VastaaPoista
  2. Sama henkilö, hän on todella hyvä työssään. Mä ehdin myös ajatella teitä, kun oli jossakin välissä ruokasuunnitteluista puhetta, ja muistin, että viime vuonna saatiin joku aterioista delegoitua sulle... Olitte mielessä toisessakin yhteydessä, mutta palaillaan asiaan toista kautta. :-)

    VastaaPoista