sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Punakaali coleslaw - Red cabbage coleslaw

Jossakin lehdessä oli punakaalista tehdyn salaatin ohje. Siitä sain hiukan inspiraatiota ja kokeilin jatkokehittelyä... Talvella punakaali on hyvää vaihtelua vihreämmille salaateille. Yhdestä pallerosta saa ainakin kolme salaattikulhollista, mutta eipä se haittaa kun muovipussissa se säilyy aika hyvän aikaa jääkaapin vihanneslaatikossa, joten välillä voi ihan hyvillä mielin syödä monta normaaliakin salaattiannosta, kunnes taas tekee punakaalia mieli. Parhaalta se maistuu pihvin lisukkeena.

Punakaali-coleslaw

- punakaalin palanen - irroita uloimmat lehdet ja raasta pala ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä.
- muutama ruokalusikallinen auringonkukan siemeniä
- kastikkeeksi: ruokalusikallinen majoneesia, ruokalusikallinen maustamatonta jogurttia, hiukan suolaa, hiukan sokeria, loraus vaaleaa etikkaa (balsamicoa tai omenaetikkaa) ja kaksinkertainen loraus oliiviöljyä sekoitetaan erillisessa kipossa ja lisätään sitten kaalin ja auringonkukansiemenien joukkoon. 
 
----

Some time ago I saw in some magazine a recipe for red cabbage coleslaw. Recipes provide bit of inspiration for further development... During winter time red cabbage makes a good change for green salad variations. One cabbage makes at least three bowls of salad, but thankfully it holds quite awhile in a veggie drawer of the fridge when wrapped in plastic... Meaning that one can with good conscience eat it only now and then, instead of, say, three days in a row. It tastes best as a side dish to a steak.

Red cabbage coleslaw

- piece of red cabbage grated 
- handful of sunflower seeds
- dressing: 1 Tbsp mayonnaise, 1Tbsp natural yoghurt, bit of salt and sugar, little splash of vinegar and two splashes of olive oil.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti