sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Koulukaverisynttärit


Lauantaina oli hulinaa. Pitkän pääsiäisloman ja sitä seuranneen nenätarinan lopuksi saatiin kuin saatiinkin pidettyä koulukavereille synttärijuhlat. Meidän asunto on sen verran pieni, että yleensä olemme joutuneet viettämään synttäreitä muualla. Nyt lupasin, että kotona onnistuu, jos keksimme jotakin tekemistä, missä suurin osa ajasta vietetään rauhassa pöydän ympärillä. Päädyimme yhteistuumin askarteluun.

Ostin Ikeasta puukehyksisiä käsittelemättömiä peilejä. Ne pohjamaalattiin valkoisella akryylimaalilla. Päälle liimattiin decoupage-lakan avulla lautasliinapinta. Suomesta tuomistani Tilda-pahvikuvioista ja pienistä simpukoista tehtiin koristelut. Lopuksi vielä ruuvattiin pienet koukut alareunaan koruja varten. Sen verran hienoja naisia näyttivät olevan kaikki, että innostuivat askartelusta kovasti. Aika kului nopeasti ja kaikilla näytti olevan hauskaa. Ja tunnelma säilyi rauhallisena.

Syötävät menivät paikallisella tyylillä lättylinjalla juhlan alussa ja lopussa kaupan Mikki Hiiri-suklaakakulla. Vanhemmille leivoin oikeaa suklaakakkua, kun minun oli vaikea uskoa, että lasten lisäksi joku sitä valmista kakkua oikeasti haluaisi syödä. Juhlan jälkeen ajattelin, että ehkä se olisi maistunut aikuisillekin. Eihän täällä aikuisetkaan ostokakkuja paremmista kakuista tiedä, kun harva leipoo kotona yhtään mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti