Pionit, jotka olivat tässä postauksessa jo, aukesivat lopultakin... reilu viikko maljakossa meinasi jo hiukan viedä toivon mennessään, joten ostin siihen muutaman liljan oksan lisäksi. Lopulta kuitenkin nuput avautuivat. Luulin, että olin ostanut vaaleanpunaisia, mutta ne olivatkin paperinvalkoisia. Ei värillä tosin niin väliä ollut, pioni kuin pioni, suosikkikukasta käy kaikki. :)
Työpaikalla on hallituksen palaverit meneillään. Minulle on viime vuosina vakiintunut tehtäväksi gluteenittomien herkkujen leipominen. Täällä saa nykyään ihan kiitettävästi leipiä, keksejä, jauhoseoksia, jne. mutta mitään tuoreemmalta vaikuttavaa ei ole edelleenkään myynnissä. Jauhoseoksistakin täytyy sen verran sanoa, että ainoa, mistä kakut onnistuvat on sellainen perusperunajauholta näyttävä seos. Siitä leivotut herkut tosin kuivuvat niin nopeasti, että kovin paljon etuajassa ei pysty mitään tekemään. Eilen keksin, että cakepopsit ehkä hiukan tasoittavat loppuviikon aikatauluja. Suklaakuorrutus pitää ne kyllä juuri sopivina. Kaapissa oli hasselpähkinäpussi, joten murskasin kourallisen niitä ja paahdoin ne muutaman minuutin ajan kuumassa uunissa. Sisällä siis vaniljakakku, mascarpone-creme, valkoinen suklaakuorrutus belgialaisella suklaalla ja paahdetuilla hasselpähkinöillä. Resepti löytyy täältä. Tuli kyllä hyvä yhdistelmä! Ehkä paras tähän astisista cakepops-jutuista tuo paahdettu pähkinärouhe.
----
The peonies from this post opened finally... It took more than a week for them to begin to bloom!!! I had almost lost my hope and bought few stems of lilies to it just in case the peonies just went dead! But after a long long waiting time, they did begin to open up. Slowly but surely. I thought I had bought pink ones, but they turned out paper white. :) They are my very favorite flowers, so I am happy with any color.
We are having board meetings at work this week. During the last few years my task has been to bake some gluten free sweet treats. Nowadays one can find quite an amazing amount of cookies, bread & co. in the supermarket, but they still don't offer anything fresher looking. There are couple of different flour mixes available, but the only one that properly works for cakes resembles the texture of regular potato/corn starch. It's not difficult to handle and only adjustment needed is the amount of flour, but most things must be made just before serving because for some reason gluten free things dry faster than those made with regular flour. Yesterday I thought of cakepops, because to my logic the chocolate glazing works well as protection to keep them moist. Being able to make them ahead of time meant that I could have bit more flexibility in my schedule as I am still rather busy finishing up the paper I am working on at the moment... I found a pack of hazelnuts in the cupboard. Grinding them with a knife roughly and roasting them for few minutes in a hot oven turned out a good solution. Vanilla cake, mascarpone creme, white Belgian chocolate and roasted hazelnuts. Nothing could go wrong with a mixture like that!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti