lauantai 20. kesäkuuta 2015

Mid-summer?

Täällä kyllä menee juhannus joka vuosi ohi ilman, että sitä edes melkein huomaa. Kesä on jo pitkällä, ja valo on juhannuksena samanlaista kuin kesällä muutenkin, joten mitään sen erityisempää tähän viikonloppuun ei liity. En muista kaipailinko juhannusta silloin aikoinaan ulkomaille muutettuani enemmän, mutta nyt on kyllä mennyt todella pitkään, että en ole sen kummemmin sitä edes miettinyt. Lomia ei nykyään koskaan pysty ajoittamaan sille kohdalle, joten viimeinen juhannusmuistoni taitaa olla vuodelta 1998. Hetkinen siis kulunut... Mies tosin muistelee, että sen jälkeen oli vielä yksi Suomi-juhannus, mutta en osaa sanoa minä vuonna se olisi ollut. Että ehkä varmaan ihan hyvä, ettei turhaan kaipaile ja haikaile mihinkään. :) Joka tapauksessa kesäviikonloput ovat aina ihania. Varsinkin kun sää on hyvä, niin kaikki on kohdallaan oli juhannus tai ei! :D Erikoisesta valosta kuitenkin puheen ollen, Koti kaupunginlaidalla-blogissa on upeita kuvia juhannusyön valosta.

---

It's mid-summer in Finland, but here in Belgium it is just another weekend. The light is exactly the same as it is always during the early summer, so it does not make much difference around here. I can't remember whether I missed mid-sommer when I was younger and had just moved abroad, but for many years now I have not given it much thought. We have hardly ever been able to have our holidays scheduled so early. My last mid-summer memory is from 1998, hah! That was a while back. My husband thinks there was another Finnish mid-summer some years later, but I can't pinpoint which year it would have been. Thinking about how seldom it has worked out for us to be in Finland at this time of the year, I guess I can count myself lucky for not missing it. :) Anyway summer weekends are always wonderful. Especially when the weather is good, everything is fine with me whether it's mid-summer or not! :D About that special nordic mid-summer light during the night though, Koti kaupungin laidalla -blog has beautiful pictures to see. Click here.    

2 kommenttia:

  1. Se taitaa justiinsa olla niin, että juhannus on vain pohjoismaisille se suuri juhla? Mutta suomalaiset vuotuisjuhlat ovat vaan niin sisään rakennettua tavaraa ainakin mulle, että sitä on tottunut vuodenkiertoon näiden juhlien kanssa. Nyt, kun niitä ei ole samalla tavalla, tuntuu että vuosi ei saa samanlaista "järjestystä". Tämä kesäkin vain "kuluu". Mutta juhannusta mä en kauheasti muuten kaipaile!

    VastaaPoista
  2. Niinhän se vuosi rytmittyy. Mulla tää varmaan johtuu siitä, että multa puuttuu ne aikuisvuodet Suomessa, kun tietoisesti elää rytmissä mukana. Sitten on vaan tottunut toisenlaiseen rytmitykseen... Mutta totta tuo, että jollain tavalla vuoteen on ryhtiä saatava, joten jonkinlaiset juhlistukset on kyllä aina tarpeen, oli ne sitten kotimaisia, paikallisia tai itse keksittyjä. Pointtihan siinä on se, että tiettynä aikana noudatetaan jonkinlaista perinnettä, mikä sitten toistuu vuodesta toiseen. Se ei tosiaan ole hyvä tunne, niinkuin sanot, että aika vaan "kuluu."

    VastaaPoista