En muista, mistä tai milloin se alkoi, mutta muutaman viime vuoden ajan olen syönyt kippokaupalla oliiveja. Tykkään eniten vihreistä ja ilman liemeä myytävistä laaduista. Kuvien oliivit olivat aika perusmallia, koska satuin sellaiseen kauppaan, jonka muut "tuoreoliivi" purkit ovat mielestäni erikoisia yhdistelmiä. Esim. sitruunatäytteiset oliivit. Ostin niitä kerran vahingossa ja sen jälkeen olen katsonut aika tarkasti, ettei vaan sellainen paketti tule mukaan enää toista kertaa. Parhaita on yleensä ne, missä on valkosipulia mukana ja paljon yrttejä päällä. Jotkut kai syövät fiksusti vain muutaman oliivin kerralla, mutta minä syön helposti puoli purkillista yhdeltä istumalta... Vastustamattomia siis. Onneksi kuitenkin täynnä hyviä öljyjä.
----
I can't recall how and when it began, but during the past few years I have been eating loads of olives. I prefer all green sorts, and like them best when they are packed without liquid. These olives in the photos are quite ordinary though. I happened to do my grocery shopping in a supermarket where their selection of fresh olives is not quite to my taste. E.g. Once accidentally I had taken a pot of olives filled with lemon... That was a mistake I never want to repeat. The very best olives are those that are covered with lots of garlic and herbs. I suppose most people eat sensibly just a couple of olives at once, but I can easily eat half of a pot... They are irresistible, thus. Luckily they are filled with healthy oils.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti