maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kukkivat puut - Blooming trees
Kukkivat puut on kyllä yksi parhaista asioista keväisin! Nämä vaaleanpunaiset kukkivat aina melkein ensimmäisinä, mutta en vieläkään tiedä, mikä puu se on. Näissä on hassua se, että kun katsoo kaukaa, niin ne näyttävät ihan vaaleanpunaiselle, mutta kun tulee ihan lähelle, niin kukat onkin oikeastaan enemmän valkoiset. 

Tänään onkin vaihteeksi ihan pilvinen päivä, mutta en valita, kun ei lunta kuitenkaan ole luvassa... Hui kamala, kun näin kuvia Suomesta viikonloppuna. Aikamoinen takatalvi. Toivottavasti menee yhtä nopeasti ohi kuin tulikin! 

Työviikko alkoi aikaisin aamulla kirkkohistorialla. Nyt on protestantit "levitelty" pitkin Eurooppaa... Ensi viikolla sitten vielä katolilaisten keksimät uudistukset ennen pääsiäisloman alkua. Oli se kyllä aikamoinen ajanjakso, kun muutaman kymmenen vuoden aikana ehti tapahtua vaikka mitä, ja väliajat sytyteltiin nuotioita tai vaihtoehtoisesti roihuttiin nuotiolla... Toukokuussa olen kyllä varmasti iloinen kun pääsen lopulta tälle vuosituhannelle saakka. Toivon, että saisin syksyllä opettaa samat kurssit uudelleen. Toinen kierros on aina hauskempi kuin ensimmäinen. Sellaista se, viikko on täydessä vauhdissa.

----

Blooming trees are one of the best things in the spring! These pink trees are always the first ones to start, but I still don't know what they are. From a distance they look totally pink, but once you come closer the flowers are actually nearly white. I just had to photograph them on Sunday evening, because the blue sky made so great contrast to them...

Today is a cloudy day for a change. I am not complaining though, because I saw photos from Finland in the news during the weekend, and I was shocked... What a terrible winter weather there!
    
The working week started with the church history early this morning. Now all the Protestants are spread almost all over Europe... Next week still the Counter-Reformation before the spring break. It was quite a time period! So much happened just in a couple of decades and meanwhile some heated the fires and others took turns in burning in them... It'll be great to reach the 21st century in May. I am actually hoping that I could teach the same courses again during the next school year. The second round is always more fun than the first one. A new week is progressing with full speed.

2 kommenttia:

  1. Teillä kukkiikin jo puut! Ihania… Meillä vielä lunta. Odotan näkeväni magnolia-puita, koska niiden pitäisi kasvaa näillä leveysasteilla. Saas nähdä!

    VastaaPoista
  2. No, toivottavasti sulaa pian... Magnoliat onkin ihan mahtavia. Täällä nekin jo kukkii. Ollaan pari viikkoa normaalia kevättä edellä, kun talvi oli niin mieto. Toivottavasti nyt vaan ei tule jossakin kohtaa vielä joku takapakki tähän. Hiukan liian hyvää ollakseen totta, ;-)

    VastaaPoista