perjantai 14. maaliskuuta 2014

Blogihaaste: Kahvikutsuilla

I have to begin by saying sorry to all the English speaking readers. This post is exceptionally only in Finnish, because it takes too long to translate the whole thing... Enjoy the pictures! A slightly too pink set, but anyway, it's spring, isn't it?

--- 
Sain Ninalta (Mietteitä matkan varrelta) Kahvikutsuilla-haasteen:

Määrätynlainen uteliaisuus on johtanut meidät bloggaamaan, liittyi se sitten ympäristöön, luontoon tai maailmanmenoon, omaan elämäämme, harrastuksiimme tai lemmikkeihimme. Monipuolisuus on valttia blogeissa. Jos vastaat kysymyksiini ja jaat viidelle eteenpäin, voit viedä pullakahvit mukanasi. Esitän kysymyksiä, mitkä saattavat useinkin tulla esille kahvikupposen äärellä ystävän kanssa keskustellessa. Mitä sinä vastaat seuraaviin kysymyksiini? Voit myös vastata kysymyksiin pelkästään valokuvin.

1. Mikä on sisustustyylisi?

Sisustustyylini koostuu sopivasta sekoituksesta uutta ja vanhaa. Valkoinen väri on pääosassa, lisäksi neutraalit beiget/pehmeän harmaat ja ripaus mustaa. Olen sen verran vaihtelunhaluinen, että sellainen neutraaliperusväritys toimii hyvin, koska siihen voi sitten aina yhdistää sitä väriä, mikä milloinkin sattuu innostamaan. Eli muutos syntyy pienillä asioilla, kuten tyynynpäällisten ja torkkupeiton vaihtamisella... ja taas tuntuu kaikki "uudelta."

2. Mihin huoneeseen olet panostanut eniten?

Olohuoneeseen olen tainnut panostaa eniten. Se on yhdistelmä sisääntuloa, ruokailutilaa ja olohuonetta, joten siinä vietetään aikaa enemmän kuin muualla. Huonekaluja tai muutakaan ei ole tosin uusittu aikoihin, joten panostaminen on lähinnä järjestyksen vaihtamista, tekstiilien vaihtelua, jne. Nyt kun oikein ajattelen, niin viimeiset ostokset menivät kyllä keittiöön: musta tuoli ja tabletit pöydälle. Mutta kyllä sitä olohuoneen kohentelua tapahtuu useimmiten kuin muuta.

3. Mihin käyttäisit paljon rahaa ilman huonoa omaatuntoa?

Kirpparikierroksiin ehdottomasti. Pikkurahalla saa kivoja juttuja, eikä tarvitse tietää varmaksi, että käyttää tavaraa monta kymmentä vuotta... vaikka tosiasiassa harkitsen kyllä aina sielläkin aika huolellisesti, mitä lopulta ostan ja suurin osa ostoksista jääkin pitkäaikaiseen käyttöön. On kirppareissa tietysti sekin hyvä puoli, että säästyyhän siinä luontokin, kun käytetylle tavaralle löytyy uusi käyttäjä. 

4. Mihin käytät paljon rahaa?

Aika taloudellinen taidan olla noin niinkuin yleisesti ottaen. Ruokaan, tuoreisiin hedelmiin ja vihanneksiin taidan panostaa ehkä hiukan enemmän, joten ehkä se sopii mainittavaksi. Täällä on aika hyvät valikoimat kaikenlaista ympäri vuoden. Ennenaikaan puhelinlaskut olivat tavallista suuremmat, mutta nykytekniikoilla niihinkään ei uppoa rahaa samalla tavalla. Luulen kuitenkin, että siinä en varmaankaan suostuisi säästelemään vieläkään, koska yhteydenpito ulkomailta käsin perheeseen on tärkeää.   

5. Mistä onnesta unelmoit?

Tästä kysymyksestä tulee mieleen, että mitä se "onni" oikein on... Taidan olla liian realisti kuvittelemaan lottovoittoja tai muuta sellaista "onnekasta." Lapsena tietysti aina toivoi löytävänsä kadulta rahaa ja sitten melkein törmäsi vastaantulijoihin, kun tutki tietä kävellessään... Miehen kanssa oli juttua vanhenemisesta muutama päivä sitten ja todettiin molemmat, että jossakin kohtaa kolmenkymmenen kohdalla lopetti odottamasta tulevaisuutta sillä tavalla, että ajattelisi, että siellä olisi jotakin, mihin ei nyt yltäisi. En tiedä kuulostaako se ihan kliseeltä, mutta arki on parasta. Minusta onni, jos sen ymmärtää onnellisuutena on sitä, että lähipiirissä on kaikki hyvin. Jos taas ei ajattele "onnellisuutta" sinänsä, vaan pelkkiä unelmia, eli asioita, mitkä voisivat olla hauskoja joskus tehdä, niin voisin vaikka matkustaa jonnekin kauas tai saada opiskelut valmiiksi tai jotakin sen sellaista... Mutta en ajattele, että siinä tulisi onni mukana, vaan paremminkin voisin nauttia sellaisista asioista, koska olen jo onnellinen muutenkin. 
  
6. Mikä olisi mielestäsi huonoin onni?

Ehdottomasti se, jos perheessä sattuu jotakin kurjaa, oli se sitten sairautta tai muuta isoa harmia. Yksinäisyys taas on ehkä mielestäni pahin asia elämässä, jos miettii kysymystä siltä kannalta, että mikä olisi vaarallisin uhka onnellisuudelle. 

7. Missä asiassa olet tunnollisin?

Tämä on paha kysymys. Yritän olla tunnollinen melkein kaikessa, mutta siitä luonteenpiirteestä on minun kokemukseni mukaan suurimmaksi osaksi enemmän haittaa kuin hyötyä. Yritän jatkuvasti opetella tekemään asioita "tarpeeksi hyvin," sen sijaan, että stressaisin itseäni kaikilla mahdollisilla yksityiskohdilla. Melkein kaikissa asioissa "tarpeeksi hyvä" on yleensä ihan riittävää, eikä sen yli menemisestä yleensä edes hyödy mitenkään erityisesti. "Tarpeeksi hyvä"-taktiikalla ehtii vielä sitä paitsi saada enemmän aikaan.
 
8. Minkä inhimillisen virheen annat helpoiten anteeksi?

Inhimilliset virheet ovat yleensä kohtalaisen helppoja anteeksiannettavia, kun niitähän sattuu jatkuvasti jokaiselle. En osaa nimetä mitään tiettyä, kun ne taitavat mennä kaikki enemmän tai vähemmän samalla painolla. Anteeksiantamista tietysti aina helpottaa, jos asia on helposti selitettävissä, eikä pohjalla ole tarkotuksellisuutta. Yleisesti ottaen en ole muutenkaan pitkävihaista sorttia. Ärsyynnyn kyllä liiankin helposti ja turhaan, mutta en jaksa ikinä olla kovin pitkään vihainen.  

9. Mikä on naisen parhain ominaisuus?

Asioihin suhtautuminen tunteella. Mutta tässä täytyy varmaan mainita, että siinä on kaksi puolta. Hyvää se on mielestäni silloin, kun se johtaa terveeseen empatiaan ja kykyyn ymmärtää ihmisiä ja tilanteita. Huonoa taas, jos tunteet hallitsevat elämää niin, että järjen ääni hiipuu taustalle... Eli sellainen sopiva tasapaino on sen hyveen kanssa parasta. 

10. Mikä on miehen parhain ominaisuus?

Kyky hahmottaa nopeasti kokonaisuuksia. Ehkä nämä parhaimmat ominaisuudet ovat yleisesti ottaen hiukan karkeita yleistyksiä, kun tuskinpa kaikilla naisilla tai kaikilla miehillä voidaan sanoa olevan tietyt ominaisuudet. Joka tapauksessa miellän sellaisen selkeän kokonaiskuvan hahmottamisen enemmän miehiseksi kuin naiselliseksi ominaisuudeksi. Naisena koen, että sellainen kyky tuo turvallisuutta elämään, koska itse näen joissakin tilanteissa niin paljon yksityiskohtia, että kokonaiskuva hiukan kärsii.

Haasteeseen kuuluu jakaa se viidelle muulle, joten laitan sen näille äskettäin löytämilleni blogisteille:

2 kommenttia:

  1. Sisustystyylisi on todella ihastuttava - samoin kykysi löytää kaikenlaisia aarteita kirppiksiltä!
    Kätevät kätesi ja luovuus näkyy tuossa kun "vaan surauttelet" tilkkutyynyn ... monella (kuin minulla :) olisi kyseessä 5-vuotis-projektista! Kiva kurkata myös uusiin löytämiisi blogeihin - ja kiitos siitä postausvinkistä - otankin sen heti käyttöön :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vaan haasteesta. :-) Noi on kaikki kivoja blogeja. Huomasin, että mun täytyiskin varmaan hiukan uudistaa tuo blogroll.

    VastaaPoista