maanantai 28. kesäkuuta 2010

Lastentarha

Täällä tuntuu joka paikassa olevan pulaa lasten hoitopaikoista. Koulu aloitetaan yleensä 2,5v. iässä, mutta sitä ennen tarvitaan muita hoitopaikkoja - pikkulasten tarhoja ja hoitotätejä. En tiedä tarjoavatko kaupungit pikkulasten hoitopaikkoja ollenkaan. Minusta tuntuu, että se ala on täällä suurimmaksi osaksi yksityisten käsissä.

Edellisessä työpaikassa joitakin vuosia sitten autoimme perustamaan kristillisen lastentarhan. Eilen tapasimme lastentarhatiimistä suurimman osan. Valokuvassa on johtaja vaimoineen. Hän kertoi lapsia olevan jonossa enemmän kuin mitä pystytään ottamaan vastaan. Mielenkiintoista on, että toimipaikan asuinalue on suhteellisen muslimi- ja ulkomaalaisvaltainen, mutta avoimesti kristillinen arvopohja ei näytä yhtään hidastavan kasvua. Päinvastoin monet vanhemmat ovat kuulema sanoneet, että vaikka he eivät itse olekaan kristittyjä, he silti kannattavat sitä, että lapsille opetetaan kristillisiä arvoja.

Linkin etusivulla vilkkuu valokuvasarja. Ennen tarhan aloitusta remontti oli aika hurja. Rakennus oli vanha, likainen ja rapistunut. Kaikki adjetiivit voisi kirjoittaa suurilla alkukirjaimilla. Muistan, kun haimme voileipiä läheisestä kahvilasta ja istuimme väsyneinä, hiljaista lounastaukoa pitäen "siisteimmässä" huoneessa sakean pölyn leijaillessa ilmassa. Nyt kaikki on viihtyisää, siistiä ja raikasta. (Suuri kiitos avuliaille vapaaehtoisille!)

Johtajalla on jatkosuunnitelmia. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti