perjantai 12. maaliskuuta 2010

Vihreä tee ja uusi tuttavuusLukupäivän seuranani minulla on uusi tuttavuus. Teologi, jolla näyttää olevan paljon ajatuksia. Luovia ajatuksia. Hänen julkaisunsa näyttävät alkavan järjestään niin, ettei alussa ole aavistustakaan, mihin ne loppuvat. Hyvin kirjoitettuja, paljon asiaa sisältäviä, elävästi kirjoitettuja ja mielenkiintoisia näkökulmia tarjoavia kaikki järjestään.

Ainoa asia, mikä hiukan hermostuttaa on se, että tämä uusi tuttavuus liittää tekstiinsä jatkuvalla syötöllä lainauksia. Monien lainauksien kohdalla joudun ensin miettimään, kuka kumman tyyppi tuokin taas on, koska suuri osa lainauksista tulee ihan muualta kuin teologisista piireistä. Ei auta menettää malttia, koska tämän aamun jälkeen uskallan väittää tyypin olevan hyvin kiinnostunut ylittämään eri tieteiden rajoja ja yhdistelemään erilaisia näkemyksiä uudenlaisiksi kokonaisuuksiksi. Vuorovaikutusta ei ainakaan puutu, ei yhdeltäkään sivulta.

En tiedä vielä, onko tästä tuttavuudesta minulle apua varsinaisesti mihinkään. Ehkä aavistuksen verran liian filosofista liitoa minun makuuni. Luovuus saa minulta kuitenkin aina lisäpisteitä, koska viimeisen päälle suunniteltu teksti voittaa aina keskivertokirjoittaja-teologien tekstirakenteet. Toistaiseksi arvostan enemmän tekstiä itseään kuin sen sisältöä, mutta sehän voi vielä muuttua.

Jouduin tutustumistilanteeseen hiukan vasten omaa tahtoani. Tieto ei kuitenkaan ole ikinä pahaksi, joten oletan, että tuttuus on tuntemattomuutta parempi, koska kyseessä on kuitenkin ns. nouseva tähti, jota tuntemattakaan ei voi tulevaisuudessa olla. Sitä paitsi saatan vielä innostua kovastikin. Eihän ketään voi oppia tuntemaan muutamassa tunnissa kokonaan.

Kahlasin jo paljon sivuja, mutta niitä on vielä toinen ja kolmaskin "paljon" jäljellä. Muutaman tunnin kuluttua alkaa kuitenkin viikonloppu. Iltaruoaksi meillä on spaghettia, koska tämäniltainen vieras on sitä toivonut. Huomenna iltaruoaksi on myös pastaa. Sen oli mies luvannut lauantaisille vieraille. (Arvatkaa vaan, mitä meillä syödään ensi viikolla! Kieltäydyn ottamasta menuehdotuksia vastaan, kunnes perunakiintiö on turvattu. Olen taas niin pahasti alakynnessä, että ette uskokaan.)

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti