maanantai 22. maaliskuuta 2010

Järjestys se olla pitääJoskus minusta on luultu, että olen kovinkin tarkka järjestyksen suhteen. Se olettamus pitää ehdottomasti paikkansa kaiken heti näkyvän suhteen. Muutoin olen kuitenkin hyvin kiitollinen, että joku on kauan sitten keksinyt, ettei kylässä käydessä kaappeihin katsominen ole kohteliasta. Viime aikoina olen suhteellisen hyvällä menestyksellä saanut pidettyä liinavaatekaapin kohtuullisessa järjestyksessä. Muut kaapit ovat edelleen enemmän tai vähemmän epäjärjestyksessä.

Ompelutarvikelaatikkoni on aivan pahimmasta päästä. Napit keräsin äskettäin peltirasiaan ja ompelulangat toiseen. Kirjontalankoja on kerääntynyt montaa väriä, mutta kuten arvata saattaa niitä on vaikea pitää siisteinä vyyhteinä. Jollekin muulle se voi tietysti olla helppoa, mutta minun lankani menevät nopeasti myttyyn.

Eilen keksin tavan säilyttää kirjontalangat siististi. Leikkasin pari vaatteista irroitettua hintalappua palasiksi (hurraa, mitä kierrätystä!) ja paloihin pienet viillot lankojen alku- ja loppupäitä varten. Sitten kieputin langat pahvien ympäri. Nyt ovat langat siististi odottamassa uusia ideoita omassa peltirasiassaan. Ihmettelen, etten ollut keksinyt tätä ideaa jo aikaisemmin, vaikka kirjontalankojen sekasotku olikin hiukan kiristänyt hermoja useamman kerran.

PS. Edellisen postauksen lukija-arvonta on vielä käynnissä. ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti