torstai 25. maaliskuuta 2010

Erilainen matkapäiväkirjaSain ystävältäni tällä viikolla 10-vuotiaan amerikkalaislapsen matkapäiväkirjan. Ala-asteen luokalta jokainen oli lähettänyt oman matkapäiväkirjan matkustamaan ympäri maailmaa. Tämä kirja, joka tuli minullekin, oli jo käynyt Havajilla, Suomessa, Columbiassa, Israelissa, Thaimaassa, Englannissa, jne. Jokainen vastaanottaja on kertonut erilaisia asioita asuinmaastaan, kulttuurista ja tavoista. Lisäksi mukaan on liimattu erilaisia kirjoituksiin liittyviä kuvia, kortteja ja karttoja, jne. Kirjoittajat ovat saaneet antaa kirjan sukulaiselleen tai ystävälleen, joka asuu erilaisessa paikassa kuin he itse. Minä taidan olla palautusvuorossa, koska kirjaa toivotaan takaisin Amerikkaan huhtikuun puoliväliin mennessä.

Idea matkapäiväkirjasta on ihan huippuhyvä! Lueskelin hiukan muiden kirjoituksia. Luulen, että se on aikamoinen aarre lapselle, kun saa kirjansa takaisin ja pääsee sen avulla tutustumaan erilaisiin ihmisiin, maihin, tapoihin ja kulttuureihin. Lisäksi ideassa on pieni lisäjuju. Kirjoittajia pyydetään lähettämään postikortti luokalle vastaanotettuaan kirjan. Korttien avulla lapset pystyvät seuraamaan matkapäiväkirjojensa matkaa ympäri maailmaa.

Mietin, että myös seurakuntien lapsityössä mukanaoleville matkapäiväkirjaidea voisi olla aika toimiva. Sillä saisi koottua lapsille hyvää materiaalia eri uskonnoista, kansoista ja lähetystyöstä keskustelemiseen. Tekisi melkein mieli lähettää itsekin yksi kirja menemään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti