torstai 27. elokuuta 2015

Kale chips for a snack




Tiesin etukäteen, että työkaverin puutarhassa on useampikin kale-kasvi. Minulla ei vain ollut aavistustakaan, miltä se kasvi oikein näyttää... Lopulta, kun muut lajikkeet oli selvitetty jäljelle jäi kale, noin niinkuin loogisen deduktiivisesti päätelty. :) Koska makukaan ei ollut ennestään tuttu, leikkasimme vain kolme lehteä mukaan.

Pinterestistä löytyi Kale sipsiresepti. Se oli niin helppo toteuttaa, eikä vaatinut juurikaan muiden aineksien uhraamista kokeiluun, että ajattelin sen sopivan aloitukseksi. (Tässä olen hiukan varman päälle pelaaja, enkä siksi ihan helpolla testaa omituiselta kuulostavia reseptejä, joihin tarvitaan montaa eri ainesta, vaikkei lopputuloksesta ole mitään taetta...) Piti vain pestä ja kuivata lehdet sekä repiä lehtien pehmeät osat palasiksi. Sitten hiukan oliiviöljyä sekaan ja lehden palaset uunipellille. Päälle suolaa. Reilusti suolaa! (Meikäläisen verenpaine on aina niin alhainen, että suolaa voin käyttää juuri niin paljon kuin vain haluan...) Sitten "sipsit" vain paistettiin 150 asteessa, ehkä reilut kymmenen minuuttia, kunnes muutamista alkoi reunat hiukan ruskistua. Maku oli odotetusti aika kaalimainen ja hiukan totuttelua vaativa. Sipsit olivat kuitenkin ihanan rapeita, kevyitä ja suolaisia, joten muutaman jälkeen ne alkoivat maistua toden teolla... ja kulho tyhjeni nopeasti.

Kale on muuten hurjan terveellinen. Ainakin A- ja C-vitamiinia ja kaliumia siinä on hurjat annokset. 

----

I knew that there are few kale plants in the potager I told you about. I just had no idea of what sort of plants to look for... Finally after looking at the other plants I decided that this must be it. Deductive reasoning, that's how the process is called. :) We cut only three large leaves from one of the plants as we had no idea of how they would taste. 

Back at home we looked for some recipes in Pinterest and decided to go for kale chips. That seemed to be an easiest project to begin with. It included only few steps: washing them, drying them with paper towel, and ripping the leafy parts into small pieces. Adding bit of olive oil and spreading them on a tray covered by baking paper and then sprinkling the leaves with some coarse salt. (With much of salt actually. Just for the record I have so low blood pressure that I can take in as much salt as I like, hah!) Then we just baked them for bit more than 10 minutes in 150 Celsius degrees. They tasted expetedly somewhat cabbage-like. How should I say it nicely, one definitely needs to acquire a taste for kale. Our first bites tasted rather odd, but the more we ate these green, crispy, light and salty chips, the more we liked them... In fact, the bowl was empty rather soon. 

Kale is by the way extremely healthy vegetable. It has huge amounts of A and C vitamins and also potassium.

4 kommenttia:

  1. Lehtikaali suomeksi, jos en ihan väärässä ole. Meillä kyseiset sipsit ei suurta suosiota saaneet, mutta onpahan kokeiltu. -Heidi -

    VastaaPoista
  2. Moi! Kale on tosiaan lehtikaali suomeksi ja sipsejä ollaan mekin kokeiltu. Ihan hyviä!

    VastaaPoista
  3. Oho, että lehtikaali... En edes katsonut netistä käännöstä, kun en muista ikinä nähneeni sitä Suomessa. :D

    VastaaPoista
  4. Kivat kaaliherkut - noitapa täytyy kokeilla kun nopssan tekeytyvät suuremmitta vaivoitta!
    Sitä kasvaa myös äidin puutarhassa - hyvää keitoissa myös :)
    Mukavaa viikonloppua teille kaikille :)

    VastaaPoista