torstai 9. tammikuuta 2014

Mitään mahdollisuuksia? - Any chances?

Ei ole tällaista talvea ennen nähty! Ehdittiin jo tehdä joku lämpöennätyskin. Eilen kävelylenkillä tuli tuulen pitävän syystakin ja fleecen kanssa hiukan liiankin lämmin... Yli 10 plus-astetta ja aurinkoa! Muutaman päivän on jo ollut sellaista ja vielä on muutama päivä edessä ennen kuin viikonloppuna kuulema viilenee hiukan. Ihmetyttää kyllä, mitä luonto tällaisista säistä ajattelee. Eilen nimittäin yksi puu jo kukki, ja muutama päivä sitten yhdessä magnoliapuussakin näkyi jo olevan nuppuja... Ja on vasta tammikuun alku!?! Saa nähdä, mikä takatalvi tästä tulee, mutta lämmityskuluissa on taidettu säästää tänä vuonna toistaiseksi ainakin. 

----

What kind of winter is this?!? We already made some sort of record with the warmth. Yesterday I took a walk wearing a fleece and a wind-proof autumn coat, and they turned out almost too warm... It was over +10 degrees and sunny! We had already few such days and few more should be coming before the temperatures are to drop down a bit during the weekend. I wonder what the nature thinks these days though, because yesterday I found one tree blooming already, and somewhere some days ago I saw buds in a magnolia tree!!! It's only the beginning of January!?! Perhaps a winter of some sort will sneak in after all, but so far we must have saved some money by not having to heat our house much.

2 kommenttia:

  1. Sama juttu täällä! Koko "talvi" on ollut niin leuto, harmaa ja sateinen, ettei aina ole varma, eletäänkö syys/lokakuuta vai tammikuuta. Täällä ei paista edes aurinko, päivät ovat vain enemmän tai vähemmän harmaita. Joku kertoi nähneensä jo pajunkissoja, leskenlehtiä ja että orvokkikin kukkii jossain pääkaupunkiseudulla. Mutta onneks tosiaan viikonloppuna ja ensi viikolla pitäisi tulla kunnolla pakkasta! Lunta kun satais vielä muutama sentti, niin olis huippua! :)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti saatte hiukan lunta. Siellä se lumettomuus on kamalampaa... Ei sitä paljoa tarvitse, kun maisema jo raikastuu!

    VastaaPoista