tiistai 27. maaliskuuta 2012

Pääsiäisen valinnatKävimme sunnuntaina sisustus/kukkakaupassa hakemassa parvekkeelle orvokkeja. Näin pääsiäismunia, jotka muistuttavat, hm, joulukuusen koristeita. En voinut tietenkään jättää kuuden pikkumunan rasiaa ostamatta! Hetken aikaa häilyin vihreän ja vaaleanpunaisen välillä, mutta sitten päätin, että tämä pääsiäinen on olohuoneen puolella vaaleanpunainen. Itse asiassa aika helppo valinta, kun tyynynpäälliset ovat edelleen samat. Samasta kankaasta tai yksinkertaisesta pellavasta saisi hyvän pöytäliinankin. Pidän yleensä vain kaitaliinoja, ne kun eivät sotkeudu niin helposti. Juhlavuusaste niissä on tietysti nolla. Täytyy miettiä. Ennen kaikkea sitä, että ehtiikö tässä ennen pääsiäistä ompeluhommiin.

Olen vaihteeksi stressannut ja kiristellyt hampaita enemmän kuin pitkään aikaan yhteensä. Pari kuukautta olen häilynyt kahden ihan erilaisen tutkimusidean välillä. Kahden idean ongelma on se, että huomio hajaantuu koko ajan kahteen suuntaan ja aika alkaa käydä vähiin ja päätöksen teko menee vielä vaikeammaksi, kun alkaa päästä sisään molempiin aiheisiin, ja yöllä heräilee kaikenmaailman painajaisiin, ja kun tokenee, ensimmäisenä ajatuksena alkaa vertailla vaihtoehtoja...

Oikeat valintatilanteet ovat elämässä yleensä hankalampia kuin pääsiäismunien osto. Eilen kirjastoreissulla huomasin sattumalta, että vaihtoehto A onkin ihan trendikäs, jos nyt tutkimusjutuista voi niin kepeää sanamuotoa käyttää. Muutama uusi lehtiartikkeli oli tullut, ja kirjoittajat selvästi yrittävät virittää sitä aihepiiriä keskusteltavaksi uudestaan. Se monesti tarkoittaa sitä, että kohta siihen aiheeseen liittyviä tutkimuksia on useampi työn alla. Sehän olisi tietysti jännittävää, mutta sitten pitäisi hoitaa homma pikavauhtia, että ehtisi akuuttiin vaiheeseen mukaan. Vaihtoehto B on tällä hetkellä ajattomampi, joten sillä ei olisi ainakaan aiheen puolesta niin kiire. Viime yönä sitten keksin mielestäni yhden hyvän idean siihen vaihtoehto B:hen. Täytynee ajatella se uudestaan läpi näin päivänvalossa... (Hm, minulla on kokemusta niistäkin ideoista, jotka ovat yöaikaan ihan loistavia, mutta eivät kestä päivänvaloa.) Jos se toimii, niin osa ajatuksesta on kasassa.

No, siinä selitys näihin satunnaisiin päivityksiin. Satunnaisuus jatkuu edelleen muutamia viikkoja, kunnes pääsen taas normaalirytmiin. Tiedätte ainakin, että täällä ollaan ihan hyvissä voimissa ja voinneissa, jos hampaiden kiristelyjä ja harmaita hiuksia ei lasketa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti