maanantai 8. marraskuuta 2010

Lohipastaa ja keräilyinnostustaEn muista, olenko jo aiemmin postannut lohipastareseptistä. Siitä on muodostunut meille sellainen "tullut-jäädäkseen" ruoka. Jotkut reseptit, tai tässä tapauksessa keksityt ideat, jäävät, toisia taas tulee tehtyä vain kerran tai kaksi. En tiedä, onko teoriani oikeassa, mutta luulen, että jos ruoasta jää selvä maku mieleen, sitä muistaa paremmin kaivata uudelleen.

Ohje on epätarkka, koska ateria syntyy näppituntumalla.

Lohipasta

pastaa
parsakaalia/pakastevihanneksia (porkkanaa, parsa- ja kukkakaalia)
sinappia (rakeista, jossa kokonaiset siemenet näkyvät)
kermaa
vehnäjauhoja
kylmäsavustettua graavilohta
pippuria
suolaa
parmesaania
yrttejä

> Keitä pasta suolavedessä. Sinä aikana paloittele ja keitä/höyrytä/mikrokuumenna vihannekset nopeasti (yleensä käytän vain parsakaalia, mutta nyt sitä ei ollut kaupassa, joten otin tilalle pakastevihannessekoituksen - porkkanaa, parsa- ja kukkakaalia). Vihannekset kannattaa kuumentaa niin, että ne ovat valmiita pastan kanssa juuri oikeaan aikaan, etteivät ne ehdi pehmetä liikaa.

> Jossakin välissä vihannesten ja pastanlaiton aikana tee kastike. Laita kattilaan reilu kukkurallinen ruokalusikallinen sinappia, jossa on kokonaisia siemeniä (Dijon on aina hyvä valinta, mutta muutkin käy, kun sinappi vain ei ole liian makeaa/sileää), lorauta päälle reilusti kermaa (tai kermaa ja vettä/maitoa) ja sekoita joukkoon hiukan vehnäjauhoja suurusteeksi. Sekoita tasaiseksi ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Lisää hiukan suolaa ja pippuria, jos siltä tuntuu. Lisää kylmäsavustetut graavilohisuikaleet kastikkeeseen, hauduta sen aikaa, että lohi on kypsää. Älä sekoita paljon, ettei kala mene ihan silpuksi. Lisää vihannekset kastikkeeseen. Kaada pasta tarjoiluastiaan ja kaada kastike päälle. Sekoita niin, että kastike peittää pastan joka puolelta. Päälle voi silputa tuoreita yrttejä ja parmesaanijuustolastuja.

En nyt tarkoita tässä varsinaisesti Lidl:iä mainostaa, mutta sieltä saa kylmäsavustettua graavilohta halvimmalla. Se on laadultaan vain keskivertoa, mutta koska palat menevät joka tapauksessa enemmän tai vähemmän silpuksi, laatu riittää tähän ruokaan mainiosti. Lidl:n parmesaani palana on myös hyvää. Se on "kuivaa" ja maukasta. Itse asiassa ne pakastevihanneksetkin olivat tällä kertaa Lidl:in altaasta. Se oli sellainen soikea mikrovihannesmuovirasia. (Nyt voisin ottaa Lidl:ltä jonkun bonuksen kiitokseksi tahattomasta mainoksesta.)

Lohipastan alla oleva lautanen liittyy uuteen keräilyinnostukseeni. Äskettäin satuin löytämään kirpputorilta kaksi identtistä lautasta. Ajattelin, että siinä voisi olla hyvä alku pienelle kokoelmalle. (Yhdestä ainoasta kappaleesta aloittaminen olisi jo ajatuksena minulle vastenmielinen.) Samoja lautasia olen nähnyt kirpputoreilla usein vihreinä, sinisinä ja punasina. Sen perusteella ajattelin, että saan varmaankin kohtalaisen pinon kokoon muutaman kuukauden aikana. Nyt lautasten löytymisestä on jo kuukauden verran aikaa, enkä ole niiden kahden jälkeen nähnyt yhtään ainoata samantyyppistä lautasta minkään värisenä millään kirpputorilla, millä olen sattunut käymään. Jäänee lyhyeksi tämä keräilyhistoria, jollei lautasia ala pian löytyä lisää. Pitkäjännitteisyyteni ei ole parhaimmasta päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti