maanantai 15. marraskuuta 2010

Jotakin ideaa
Kirpparilta mukaan tarttui kaksi parin euron käsityötä. Jotkut ovat, kaikesta päätellen ilmeisesti jo aika kauan sitten, näpertäneet niitä ihan antaumuksella, koska olivat oikein antaneet ne kehystääkin! Mustapohjainen oli oikein mattalasin takana. Siitä ilahduin erityisesti. (Pölyn määrä oli luonnollisesti huomattavasti pienempi kuin suojaamattomassa vaaleapohjaisessa teoksessa.)

Nyt vaalea on purettu irti sekä kehyksistään, että taustastaan. Keittiöveitsen terä hyvänä apuna... Musta odottaa siihen saakka, kunnes keksin millä ilveellä saan vedettyä parikymmentä naulaa irti kiilakehyksestä rikkomatta vahingossa työn taustakangasta.

Jotakin ideaa on mielessä, mutta en paljasta sitä vielä. Ennen toteuttamista on ostettava villapesuainetta ja pyykättävä molemmat kirjontatyöt käsinpesuna puhtaaksi. Kangaskauppa myös kutsunee, jos peseminen onnistuu ilman suurempia vastoinkäymisiä.

Hassua kuvitella, mitä kaikkea ne ihmiset, jotka nämä kukkakuviot ovat kirjoneet, ovat neula kädessään ajatelleet. Siinä on useamman ajatuksen ehtinyt pohtia läpikotaisin, kun on tuhansia pistoja villalangalla väkertänyt ja väriä vain vaihtanut välillä...

PS. Tulvat tulivat lähelle, mutta eivät ihan kohdalle sentään. Eilen kävelyllä huomasin, että muutama lähitie oli suljettu, normaalisti pieni puro virtasi kuohuvana yli äyräidensä ja silloista näkyi vain kaiteet. Koululainen kertoi, että kahdella luokkakaverilla oli tullut vesi sisään ja olivat joutuneet lähtemään kodeistaan. Tänään paistaa aurinko ja tulvavedet ovat laskemaan päin. Tulvan uhreille on luvattu valtion katastrofirahastosta apua, mutta helppo kuvitella, ettei mikään raha korvaa menetystä, jos tärkeitä tavaroita ja muistoja ehti tuhoutua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti