tiistai 12. tammikuuta 2010

Elämää ja taikaa

Koululainen sai yllätysjoululahjaksi sarjan "Olipa kerran elämä" -filmejä. Ne ovat niin mieleisiä, että niitä katsotaan useampi pätkä päivittäin. Hän kertoi tehneensä uudenvuodenlupauksen katsoa niitä joka päivä. Ensimmäinen kierros oli oikein kiire katsoa loppuun tyyliin: "Mä yritän oppia nämä asiat nopeasti, että voin aloittaa katsomaan alusta uudelleen." Muistan itsekin nuo filmit lapsuudestani. Ne on mielenkiintoisia ja niistä todellakin oppii vaikka mitä, koska kaikenmaailman proteiineista ja vasta-aineistakin puhutaan niiden oikeilla nimillä. Tänään kuulin virusten puhuvan keskenään, että kannattaa hypätä nenän sijasta sisään nielusta, jos aikoo selviytyä. Taidan pitää suuni kiinni näin flunssa-aikaan.

Toinen joululahja oli taikurilaatikko isovanhemmilta. Nauroimme erään illan taikurishow:lle vedet silmissä, kun yhden silmänkääntötaikatempun jälkeen koululainen mietti ääneen voisiko taikoa pallot taas takaisin entiseen järjestykseen. Jotkut asiat vaan olisivat oikeallekin taikurillekin käytännön syistä mahdottomia.

---

Huomenna valvon ensimmäiset loppukokeet. Uusi lukukausi alkaa kahden viikon kuluttua. Selkä vaivaa edelleen ja jouduin tänän tulemaan kesken päivän kotiin makailemaan. Jalat puutuvat jatkuvasti. Turhauttaa jonkin verran, mutta jospas se tästä taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti