sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Breaking out of a pattern?

Huonekalujen siirtely johti myös Ikea-kierrokseen, koska yhdet suuret säilytyslaatikot eivät enää mahtuneet entiseen paikkaansa ja niiden tilalle tarvittiin muutama pienempi. En ollut pitkään aikaan kiertänyt siellä kunnollista, kokonaista kierrosta, joten nyt oli sitten hyvä syy tehdä hiukan katselmusta kevään uutuuksista. Mukaan nappasin kaksi tuollaista Malin Figur-tyynynpäällistä, koska ajattelin siellä kaupan valossa, että nehän sopivat turkooseihin samettityynynpäällisiin. Luonnonvalo paljasti, että tuo harmaa osio onkin oikeasti harmaa, eikä pätkääkään turkoosivivahteinen ja sinisetkin kohdat ovat sinisempiä kuin, mitä kaupassa näytti... Ei hätää kuitenkaan. Minulla on sen verran korkea pino tyynynpäällisiä omassa kaapissa, että löytyihän niihin yhdistettäväksi ihan riittävä määrä muita tyynyjä. Tuo kuvio on kyllä niin kaukana mun tyylistä kuin olla voi, mutta hyvin ne sopivat olohuoneeseen ja antavat kivasti särmää. Joskus kannattaa rikkoa omia totuttuja rajoja.

Muuten en ole niinkään varma siitä, kannattaako ihmisen kovin paljon pyrkiä kaikessa rikkomaan rajojaan. Tietysti on hyvä olla rohkea ja haastaa itsensä, mutta noin niin kuin yleisen jaksamisen kannalta on aika tärkeää olla itselleen rehellinen ja toimia omien periaatteidensa valossa johdonmukaisesti. Englanninkielen integrity sana on aika hyvä tähän yhteyteen, mutta kun katsoin sen suomalaista vastinetta, niin siinä oli hiukan erilainen painotus. Tietysti kannattaa olla järkevästi joustava ja "siirtää" rajojaan, jos oivaltaa jotakin uutta, mutta muussa tapauksessa on parempi vain pitää kiinni periaatteistaan, koska se on rehellisyyttä itseä kohtaan. Olen ollut huomaavinani, että sellainen periaatteista kiinni pitäminen saattaa jopa voimauttaa. Enkä nyt tarkoita siis mitään vaikeaksi ihmiseksi ryhtymistä, vaan ihan sellaista älyllistä rehellisyyttä itseä kohtaan erilaisissa tilanteissa. No, nyt juttu alkoi kuulostaa hiukan keski-ikäiseltä, joten parasta lopettaa tähän, ettei tästä ajatuksesta tule joku ikäkriisi... ;) 

----

Moving the furniture around led even to an Ikea visit. The huge storage boxes did no longer fit where they previously belonged, so we ended up needing few smaller storage boxes. I had not taken a proper look at Ikea for quite a while, so it was a good reason to see what's up with their new spring collection. We found nothing spectacular, but these Malin Figur cushion covers caught my eye. I thought they could be combined with these. In the natural light I was rather surprised to see that the colors are quite different than they looked like in the shop. It was not a problem though, because since I have quite a collection of cushion covers (!!!) I could easily find other ones that combine just fine with these. The pattern is totally different than what I'd normally choose but I love the contrast. Sometimes it's good to break out of one's comfort zone while decorating at home. 

2 kommenttia:

  1. Pirtsakat värit - tykkään kovasti tuosta keltaisesta - ja sinisestä ... Valolla on kyllä suuri merkitys juuri värisävyjen kanssa.
    Kaikke hyvää alkavaan viikkoosi :)

    VastaaPoista
  2. Mä hiukan vierastan tälläisia 70-luvun sävyjä, mutta nyt ihan ihmeesti tykkään noista kovasti! Oikeesti mietin, että hurja jos joskus ostaisi jotakin isompaa ja huomaisi vasta kotona, että meni ihan metsään.
    Ihanaa viikkoa sulle myös!

    VastaaPoista