tiistai 4. marraskuuta 2014

Luumupiirakkaa - Plum pie

Aika kiireinen päivä, mutta ehdin vaikka mitä! Opiskelujen kanssa hiukan niin, että kun ottaa päivällä aikaa niitä varten, niin sitten saa vielä ilta yhdeksältäkin lueskella seuraavan päivän luentojaan... Mutta joskus on parempi niin päin. Päivästä riippuen, se mikä milloinkin vaatii enemmän ajatusvoimaa kannattaa tehdä ensimmäiseksi. Tai no ainakin kolmanneksi, kun tänä aamuna ehti ennen sitä jo olla muutakin työohjelmaa ensimmäiseksi ja toiseksi. Mutta hyvä koittaa olla joustava, ainakin niissä rajoissa kuin milloinkin pystyy. ;) Nyt hetki rentoilua ja sitten nukkumaan.

Syksyn vakkari kuitenkin tässä nopeasti eli oma versioni saksalaisesta luumupiirakasta. Tee pehmeä pullataikina (kooltaan 3dl vettä) ilman kardemummaa, mutta sen sijaan reilusti sokeria. Taputtele taikina heti uunipellille leivinpaperin päälle. Se kohoaa liinan alla sillä aikaa, kun peset ja paloittelet luumut. Sitten vain reilusti kanelisokeria pullataikinalevyn päälle ja luumunpalat siihen vieriviereen. Hiukan sokeria lisää, jos hapanta pelkää ja sitten päälle vielä taikinamurut (n. 175g jauhoa, 50g sokeria, 100g margariinia ja 1/2tl kanelia). Paista 200 asteessa, kunnes pullataikina on pohjasta kypsä. Paistamisen jälkeen kannattaa laittaa leivinpaperi piirakan päälle, ettei se turhaan kuiva jäähtyessään. 

Hyvät yöt!

----

Quite a day, but I managed to get a lot done! With the studies it's sometimes so that when you take time for writing during the day, you end up reviewing lecture notes still at nine o'clock in the evening... But sometimes it's better so. It's good to be able to be flexible and prioritize that task which happens to demand more brain power at the moment whatever that may currently be. Flexibility was today limited to the third position only though, because both my early and late morning were scheduled for other work related things... but like I say, best to try to be flexible in those limits that are possible. ;) 

My fall time favorite is plum pie, it's my own version of a German thing. I start with the dough similar to the cinnamon buns, use lots of sugar and cinnamon on the top, spread the pieces of plum on it and some crumble on the top (like apple crisp without oat meal). Sorry for not having proper recipe to write down... 

Sleep well!    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti