maanantai 22. syyskuuta 2014

Yrttitee ja luentoja - Herbal tea and lectures


Parveketta viikonloppuna siivotessa heitin osan yrteistä jo menemään. Loppukesästä aina laiskistun niin pahasti kukkien hoitamisessa, että lopulta, kun kesä on ohi, osa onkin jo päätynyt luonnolliseen loppuunsa ihan itsestään. Löysin sentään kuitenkin muutaman valokuvan tietokonelta viimeisestä minttuteekupillisesta.

Töissä oli tänään eka luentopäivä. Uusia opiskelijoita tuli tänä syksynä hyvän kokoinen joukko. Hauska sekoitus kulttuureja ja personallisuuksia. Loppuviikosta pidettiin jo aloitusjuttuja, joten porukka alkaa olla tuttua toisilleen. Näyttää jo ensisilmäyksellä siltä, että vuodesta muotoutuu mitä todennäköisimmin iloinen ja vauhdikas! Se on aina kiva lisä ja tasapainottava tekijä tälläisessä yhteisössä, kun kuitenkin opiskelu itsessään on osittain ainakin ihan raakaa työtä, kuten kaikkialla muuallakin. 

Mulle on viime vuosina sattunut suurimmaksi osaksi vain toisen ja kolmannen vuoden kursseja. Tänään sitten kakkosten kanssa aloiteltiin Kirkkohistoria 1 -kurssia. Nyt nautin itsekin enemmän, kun on toinen kierros menossa. Viime syksynä opetin sen kurssin ensimmäisen kerran, mutta ihan rehellisesti sanottuna en oikein ikinä tykkää ekoista kierroksista ollenkaan. Siinä joutuu keskittymään pelkän materiaalin hallintaan niin paljon, että itsestä ainakin tuntuu, että varsinainen opetuspuoli uhkaa kärsiä. Omalta opiskeluajalta muistan, että joku luennoitsija kerran sanoi, että ei ikinä kannata valita kurssia, jonka joku opettaa ensimmäistä kertaa. Silloin ihmettelin, että mitä ihmettä sillä nyt on väliä, jos kuitenkin materiaali on kunnossa, mutta nyt kyllä allekirjoitan sen molemmin käsin. Se on nimittäin melkein kuin juhlaa, kun saa opettaa samat jutut uudestaan. Kokonaisuudesta tulee hauskempi, kun ehtii enemmän panostamaan luentojen kulkuun.

----

We were cleaning our balcony on Saturday. I got rid of some of the herbs already. I seem to always slack with my gardening enthusiasm towards the end of the summer. Thus, usually once the season comes to an end, the plants have naturally also entered their final stages... I was happy though to find few pictures of my very last cup of mint tea.        

We had the first day of lectures at work today. Besides the old ones, also a good number of new students have arrived. We seem to have a great mix of cultures and personalities this year. Looking at the student body, I am certain that the community life will not get boring. :)

Lately I have mostly taught courses in the second and third year of the BA program. Today we had a good start with Church History 1 class. They make a nice group. I feel so happy, too, that this is my second round teaching it. When I was a student myself, I remember one lecturer who said to us that you should never choose a course that somebody is teaching for the first time. At that point I thought it was a weird statement, but today I'd definitely agree with it! It feels almost like celebrating, when you can teach the same material for the second, or more, time. The material flows much better because you can invest more time in developing the lectures.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti