keskiviikko 14. marraskuuta 2012

EnsimmäisetEnsimmäiset joulutortut on syöty! Ei olla ikinä taidettu olla niin aikaisessa. Paitsi kerran, kun eräs muun maalainen opiskelija pyysi joulutorttuja jälkiruoaksi yhtenä keväänä. Olisikohan se ollut maalis-huhtikuussa?

Täältä saa kaupasta valmista lehtitaikinaa. Siinä on hyvänä puolena se, että se on leivottu kasvisrasvoilla, joten laktoosittomuudesta ei tule ongelmaa. Hilloiksi olen jo monena vuonna käyttänyt ihan tavallista luumumarmeladia. Se toimii ihan hyvin, vaikka helposti hieman leviääkin paistettaessa. Maku on tietysti makeampi, mutta se on vain plussaa. Tällä kertaa käytin anopin tekemää luumumarmeladia, koska sitä sattui olemaan jääkaapissa. 

Tänään kyllä paistaa aurinko niin kirkkaasti, että tuntuu ihan nurinkuriselta kirjoittaa joulutortuista. Taitaa olla parasta lähteä hiukan haukkaamaan raitista ilmaa ja nauttia syksystä ennen kuin se on liian myöhäistä... Joulua kyllä kovasti odottelen, mutta on siihen vielä sen verran aikaa, että taitaa olla parempi keksiä tässä välissä vielä jotakin muuta. :-)

---

This year we are really early with Christmas things. The pastries in the photos are very traditional Finnish Christmas goodies. The sun is shining from the clear blue sky today, so it seems a bit odd to write about Christmas... It is still few more weeks of fall, I think I should rather think of something else than Christmas for the rest of November.   

1 kommentti:

  1. Hei Johanna, Herkullisen näköiset tortut - ja tosi kauniit kynttilälyhdyt, niin somasti näkyy valo noista pienistä rei'istä!
    Varmasti ihania ideoita Marie Clairessa ... minuakin jo "jouluttaa" kovasti . tekee mieli leipoa pipareita viikonloppuna :)
    Ihanat maustepurkit olet löytänyt!

    VastaaPoista